Életstílus

2014.07.11. 15:51

Panoptikumba kerül Márquez Nobel-díjas kolumbiai író

Életnagyságú viaszfigura örökíti meg az áprilisban elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez alakját a kubai Bayamo városában, a kommunista szigetország egyetlen panoptikumában. <br>

Márquez hasonmását több más új viaszfigurával együtt július 14-én, az intézmény létrehozásának 10. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségen leplezik le.

A bayamói panoptikumban, amelyet eredetileg falusi életképek bemutatására hoztak létre, jelenleg 13 kubai és külföldi híresség élethű mása látható, köztük a kubai függetlenség élharcosaié, Carlos Manuel de Céspedesé és José Martíé. A nemzetközi nagyságok közül kiemelkedik Ernest Hemingway viaszfigurája.

Az egyetlen kubai panoptikumot a Barrios család művészi vénájú tagjai alapították, akik az 1990-es években tűntek fel műveikkel. Az ő munkájukat dicséri Nat King Cole amerikai énekes viaszmása, amely a havannai Hotel Nacional egyik szalonját díszíti.

Mint közölték, előkészületben van a nemrég elhunyt kubai zenésznek, Juan Formellnek, a nemzetközileg egyik legismertebb kubai zenekar, a Los Van Van alapítójának viaszfigurája.

Címkék#Lilla#író

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!