Életstílus

2020.06.15. 10:41

Ötvenmilliós támogatással segíti az energetikai cég a hátrányos helyzetű gyerekeket

Az E.ON csoport az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül juttatja el adományát a rászorulókhoz.

Közleményükben azt írták: a tanév vége után felzárkóztató programot tart a cégcsoport támogatásával a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet olyan gyerekeknek, akik nehéz körülményeik miatt nem tudtak megfelelően bekapcsolódni a digitális oktatásba. Először nyári táborokat szerveznek nekik a tananyag pótlására, majd tanműhelyekben folytatják a munkát, és havonta egyszer élménynapokat is rendeznek számukra. A programokban több száz gyerek vesz majd részt.

Kifejtették: a felzárkóztató program júliusban indul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gönci járásban tartandó táborokkal, augusztusban pedig Olaszliszkán és a Somogy megyei Kastélyosdombón folytatódik.

Az egyhetes táborokban összesen 100-120 gyerek vehet részt. A gyerekeknek 10-15 fős csoportokban pedagógusok tanítják a digitális eszközök használatát, segítik őket a kimaradt tananyag pótlásában, így a diákok felzárkózhatnak a többiekhez és felkészültebben várhatják az új tanévet. A résztvevők a programok során tallérokat gyűjthetnek, amelyeket később egyebek mellett tanszerekre, sporteszközökre, okostelefonra válthatnak be.

A gyerekeket a táborok után nyitott és diákcentrikus tanulóműhelyek várják, ahol korrepetálást is kérhetnek, és szakemberek segítik őket abban, hogy a meglévő digitális eszközöket használva hogyan tudják megoldani iskolai feladataikat. A műhelyek 2020 őszén Olaszliszkán, a gönci járásban és Kastélyosdombón 4 hónap alatt 90 gyereknek biztosítanak folyamatos tanulási lehetőséget. Havonta egyszer közösségi élménynapon is részt vehetnek, összesen 400 gyereket várnak.

Az E.ON nem csupán pénzbeni támogatást nyújt a programhoz: minden táborban egy-egy napon önkénteseik mutatják be közérthető és látványos módon az energetika sokszínű világát. A tanulók például egy félbevágott elektromos autó segítségével megismerkedhetnek a jármű működésével, kipróbálhatnak kosaras autókat, drónokat reptethetnek és a virtuális valóságba is betekinthetnek. A szórakoztató programok mellett önkéntesek tartanak előadást a gyerekeknek az energia- és környezettudatosság fontosságáról – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!