Felsőoktatás

2021.01.28. 11:02

Online nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem

Online nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csütörtökön – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

Forrás: Shutterstock

Az egésznapos, a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap weboldalon elérhető rendezvényen a továbbtanulás előtt álló fiatalok mélyebben is megismerhetik az SZTE képzési kínálatát, feltehetik a felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseiket.

„Online standdal” fogadja az érdeklődőket az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az egyetemi hallgatói önkormányzat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, a nemzetközi mobilitási iroda, a kulturális iroda, az egyetemi sportközpont és a Diákhitel Központ.

Az egyetem tizenkét kara és az SZTE Tanárképző Központja a Kari kérdezz-felelek során lehetőséget kínál arra, hogy a jelentkezők feltegyék az egyes képzéseket érintő kérdéseiket. A leendő egyetemisták részleteket tudhatnak meg a hallgatói juttatásokkal, az ösztöndíj-lehetőségekről. Külön chatszobába várják a határon túlról felvételiző diákokat. Az érdeklődők informálódhatnak a lakhatásról, a kollégiumi elhelyezésről, tájékozódhatnak a hallgatói életről, a színes kulturális és sportolási lehetőségekről.

A végzős középiskolások megismerhetik az SZTE Junior Akadémia emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamait, és az érdeklődők részt vehetnek online pályatervezési tanácsadáson is.

A Szegedi Tudományegyetemre első helyen jelentkezők egyedülálló módon csatlakozhatnak a Coursera for SZTE programhoz, mintha már most az egyetem polgárai lennének. Így ingyenesen és korlátlanul hozzáférhetnek a világ legnagyobb online oktatási felületéhez, és az ott ajánlott kurzusok elvégzésével készülhetnek az egyetemi tanulmányaikra – erre buzdítják majd őket a „Készüljünk együtt az egyetemre a Courserával!” online programon.

Az érdeklődők hallhatnak az SZTE+ programról is, amely arra hivatott, hogy a résztvevők játékos kihívásokon keresztül ismerjék meg Szeged városát, az egyetem elektronikus rendszereit, és hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók beilleszkedjenek az egyetemi közösségbe.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!