Szavazásértékelés

2021.01.28. 11:00

Olvasóink legnagyobb csoportja harmadik hullámot valószínűsít

Legutóbbi szavazásunknál arra voltunk kíváncsiak, olvasóink szerint lesz-e a járványnak harmadik hulláma idehaza.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nem túl könnyű kérdést adtunk föl a koronavírus világjárvány harmadik hullámáról. Nyilván nem láthatnak olvasóink sem a jövőbe. Nem is jóslást vártunk, hanem olvasóink érzéseire, várakozásaira voltunk kíváncsiak. Papírforma eredmények születtek.

Nem meglepő például, hogy lassan közeledve a koronavírus Európába érkezésének egyéves évfordulójához, egyre kevesebbeknek sikerül őrizni optimizmusukat. Kimondottan optimista hozzáállásról olvasóink kisebb hányada tett bizonyságot. Mivel

a szavazók 13 százaléka szerint nem kell tartanunk harmadik hullámtól – feltéve ha betartjuk a szabályokat.

Az optimisták nagyobbik hányada a védőoltásba helyezi bizalmát. Bár az oltások valós megoldást kínálhatnak a problémára, egyelőre még a számszerűsített bizalom nem túl magas.

Olvasóink 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az oltások előrehaladásától kedvező változást vár.

A pesszimista (vagy kevésbé optimista) szemléletű olvasók inkább félelmeiknek adtak hangot, ami egy pandémia kellős közepén teljesen érthető is. Azok

akik attól félnek, hogy a vírus új mutátciói gondot okozhatnak, számszerűen 22 százalékot tesznek ki.

A legnagyobb csoportot azok alkotják, akik Magyarországot a világfolyamatok részeként szemlélik. Bár ebből a reakcióból az következhet, hogy nem várnak gyors javulást, mégis örömteli, hogy sokan igyekeznek objektíven szemlélni az ország helyzetét.

Olvasóink 45 százaléka biztosra várja a vírus harmadik hullámát, mivel hazánk sem tudja kivonni magát a világban domináló hatások alól.

Nem adott rá ugyan technikai lehetőséget a szavazógép, de eljátszhatunk a gondolattal, hogy mi lett volna, ha választhattak volna olvasóink több választ is. Könnyen lehet, hogy még érdekesebb lett volna az eredmény. Így is kiderült azonban, hogy olvasóink többsége a koronavírus miatt inkább aggodalommal tekint a jövőbe.

Köszönjük olvasóink szavazatait!

Borítókép: illusztráció

[eweb-voting id="10594657"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!