Ország-világ

2021.04.15. 10:00

Olimpiai bajnokok is kampányolnak az oltás mellett

Kemény Dénes számára az is egy olimpiai aranyérmet érne, ha mindenki beoltatná magát és védetté válna az ország.

Budapest, 2017. augusztus 13. A Millennium vezetőedzője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Kósz Zoltán másodedző a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntőjében játszott Millennium - Szentpétervár mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czagány Balázs

Már 4,1 millió felett van az oltásra regisztráltak száma, de az orvosok szerint ez még kevés lehet ahhoz, hogy sikerüljön megfékezni a járványt. Ezért ismert emberek is az oltások mellett kampányolnak – számolt be az M1 Híradója.

Nagy Tímea a napokban kapta meg a Szputnyik V vakcinát. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó szerint a járvány megállításában most csak a védőoltás segíthet, ezért mindenkit arra buzdít, hogy regisztráljon, és oltassa be magát.

„Meg is kaptam azóta az első oltásomat, szerencsére semmilyen mellékhatása nem volt, és abszolút jól vagyok” – számolt be.

Az olimpiai bajnok azt mondta:

ebben az időszakban fontos, hogy az immunrendszerünk erős legyen. Ezért arra is felhívta a figyelmet, hogy sportoljunk rendszeresen, hiszen ez is sokat hozzátehet ahhoz, hogy ellenállóbbak legyünk a vírussal szemben.

„Szeretném visszakapni azt az életet, amit éltem ezelőtt egy évvel, fél évvel. Amit én tudok tenni azért, hogy az oltás mellett is megőrizzem az egészségemet, az a rendszeres sport. Nagyon hiszek abban, hogy ha mindennap egy fél órát az egészségünkre szánunk mozgásra, akkor bizony meg tudjuk annyira erősíteni magunkat, hogy ha meg is érkezik a Covid, akkor is nagyobb ellenállást tudunk tanúsítani” – mondta Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó.

Kemény Dénes, a vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a napokban kapta meg a Pfizer-vakcina második dózisát.

A magyar csapatot háromszor is olimpiai aranyig juttató sikeredző az M1-nek azt mondta:

a sportolók és az edzők már nagyon várják, hogy a szurkolók ott lehessenek a lelátókon.

Elmondta, egyértelmű, hogy a járvány leküzdésére a vakcina jelenti a megoldást. Az oltás egyébként számára nem járt semmilyen kellemetlenséggel. Mindenkinek azt üzente, hogy ne kételkedjen, és oltassa be magát. Szerinte minden kétséget kizáróan a védőoltás szükséges, mert ez az, ami megvéd a betegségtől.

„Ez a betegség nem játék, ezt most már naponta látjuk, halljuk a hírekben. Már mindenkinek van az ismeretségi körében, ahol tragédiával végződött, ezért nem is értem, hogy miért gondolkozik egyáltalán el ezen bárki” – mondta.

Kemény Dénes a kormány Facebook-oldalán megjelent videóban is az oltások mellett foglalt állást. Mint mondta:

„Az egy olimpiai aranyérmet érne a szememben, ha mindenki beoltatná magát és egyszer és mindenkorra védetté válna az ország.”

Nacsa Olivér előadóművész a kormány Facebook-oldalán szintén megosztotta gondolatatait a vakcináról:

„Nem tudom édesanyámat átölelni. Nem hiszem, hogy van olyan élő ember a Földön, akinek ezek ne hiányoznának”

– fogalmazott a népszerű humorista.

„Ahhoz, hogy nyugodtan dolgozhassunk, hogy megmaradjanak a munkahelyek, hogy ne kelljen folyamatosan rettegnünk, ahhoz most nincs más megoldás, mint hogy mindenki beoltassa magát” – ezt Borbás Marcsi műsorvezető mondta.

Bár az oltásra jelentkezők száma már meghaladta a 4,1 milliót, szakemberek szerint ez még nem elég a járvány leküzdéséhez. Regisztrálni továbbra is a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

Borítókép: A Millennium vezetőedzője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány és Kósz Zoltán másodedző a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntőjében játszott Millennium–Szentpétervár mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!