örömteli

2021.02.25. 08:10

Néhol már 20 fokot is mértek hazánkban

Helyenként 20 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán, ahol úgy fogalmaztak: „Nincs mese, itt a tavasz.”

Tiszaalpár, 2020. március 20. Egy második osztályos diák a kertben tanulja a digitálisan kiadott iskolai feladatokat Tiszaalpáron 2020. március 20-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint. MTI/Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Nyugaton már kora délután volt olyan település, ahol elérte a 20 fokot a hőmérséklet.

Siófokon ugyanakkor még csak 5 fokot mutatott a hőmérő,

mivel ott akkor még párás, hűvös, nyirkos volt a levegő.

Délután 3 órakor a Tolna megyei

Simontornyán volt a legmelegebb, ott 20,8 fokot rögzítettek.

Ezt követte 20,7 fokkal a Veszprém megyei Devecser és a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyháza.

A meteorológiai szolgálat délután 3 órás adatokat tartalmazó térképe alapján az ország nyugati felében volt melegebb, de keleten is mindenütt 10, a legtöbb helyen 15 foknál is magasabb volt a hőmérséklet.

Csütörtök hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakult a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9–14 fokot mérhetnek.

Komolyabb lehűlés a következő napokban sem valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!