2020.06.11. 12:55
Mindjárt itt a nyár, ideje megfőzni az első lecsót
Mutatunk is hozzá egy receptet.
Forrás: Shutterstock
A lecsó egy igazi nyári klasszikus, pikáns hozzávalókkal kombinálva valódi ízélményt nyújt. Feldobja a szendvicsekben és pirítósokban gazdag reggeleket, egy egészséges és ínycsiklandó színfoltja a napnak. A legjobb, ha minden hozzávalót megtalálunk a kertben, de az is rendben van, ha a piacon szerezzük be őket. A lényeg az alapanyagok minősége és frissessége – írja az Origo.
A lecsóban az a jó, hogy a szánk ízéhez alakíthatjuk. Gyakorlatilag olyan alapanyagokat variálhatunk össze, amilyeneket akarunk. Valaki kolbásszal készíti, mások inkább virslivel, de olyanok is akadnak, akik nem tesznek bele húst.
Nézzük meg, hogyan készült a tökéletes lecsó!
Hozzávalók:
9 fehér húsú paprika
4 nagy paradicsom
1 nagy vöröshagyma
150 g szalonna
100 g kolbász
só, bors
csilipehely
4 felvert tojás (opcionális)
Elkészítés:
Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket nagyjából egyforma darabokra. Kockázzuk fel a szalonnát, és kezdjük el sütni. Amint kiolvadt a zsírja, öntsük bele a kolbászt, majd néhány perc múlva a paprikát. Amint kissé összeesik, öntsük bele a kolbászt és a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjunk bele egy kis csilipaprikát. Ha még jobban fel akarjuk dobni, a végén önthetünk bele 4 felvert tojást is.
Borítókép: illusztráció