ebéd vagy vacsora

2020.06.11. 12:55

Mindjárt itt a nyár, ideje megfőzni az első lecsót

Mutatunk is hozzá egy receptet.

Forrás: Shutterstock

A lecsó egy igazi nyári klasszikus, pikáns hozzávalókkal kombinálva valódi ízélményt nyújt. Feldobja a szendvicsekben és pirítósokban gazdag reggeleket, egy egészséges és ínycsiklandó színfoltja a napnak. A legjobb, ha minden hozzávalót megtalálunk a kertben, de az is rendben van, ha a piacon szerezzük be őket. A lényeg az alapanyagok minősége és frissessége – írja az Origo.

A lecsóban az a jó, hogy a szánk ízéhez alakíthatjuk. Gyakorlatilag olyan alapanyagokat variálhatunk össze, amilyeneket akarunk. Valaki kolbásszal készíti, mások inkább virslivel, de olyanok is akadnak, akik nem tesznek bele húst.

Nézzük meg, hogyan készült a tökéletes lecsó!

Hozzávalók:

9 fehér húsú paprika

4 nagy paradicsom

1 nagy vöröshagyma

150 g szalonna

100 g kolbász

só, bors

csilipehely

4 felvert tojás (opcionális)

Elkészítés:

Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket nagyjából egyforma darabokra. Kockázzuk fel a szalonnát, és kezdjük el sütni. Amint kiolvadt a zsírja, öntsük bele a kolbászt, majd néhány perc múlva a paprikát. Amint kissé összeesik, öntsük bele a kolbászt és a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjunk bele egy kis csilipaprikát. Ha még jobban fel akarjuk dobni, a végén önthetünk bele 4 felvert tojást is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!