Életstílus

2014.05.19. 12:29

Magyar kislányok nemzetközi hírnévre várva

Magyar népviseletben is színpadra állnak majd versenyzőink a bulgáriai gyermekmodell versenyen.

A törökországiFestival Model & Talent World nevű gyermekszépségversenyen Szilágyi Maja által elért fantasztikus eredmény után újabb komoly dobogós esélyesekkel kecsegtet a közelgő bulgár Little Miss&Mr Planet.

A június 14 és 21 között Burgaszban megrendezésre kerülő versenyen 24 ország 60 résztvevője képviselteti magát a 4 és 15 év közötti kategóriákban. Magyarországról külön válogatott indul, 5 fővel.

Az indulók közül az egyik legnagyobb esélyes a 11 éves [namelink name="Takács Bernadett"], aki már négyéves kora óta versenyzik eredménnyel.

Fotó: Little Miss Hungary

Fotó: Little Miss Hungary
"Betti már kicsinek is nagyon élvezte a fotózásokat, a színpadot. Ez előnyére vált, hisz magabiztosabb lett, nem volt lámpaláza, ha az iskolában felszólították. Nagyon örülünk, hogy részt vehetünk egy rangos világversenyen, ahol nem a helyezés számít, hanem a részvétel. Ez az első külföldi versenye, már nagyon várjuk" - mondta [namelink name="Takács Krisztina"], Bernadett édesanyja.

A bulgáriai gyermekmodell versenyen a kislányok saját országukat is népszerűsítik. Mi minden versenyzőt megajándékozunk majd valamilyen magyar aprósággal, emellett a színpadon a népviseletünket is bemutatjuk. A hazai indulók ruháit [namelink name="Szentkirályi Judit"] tervezte.

"Nagy kihívás egy ilyen rangos nemzetközi versenyre ruhákat készíteni. Minden induló összes ruháját én álmodtam meg, ami nem kis munka volt, ugyanis koktél, estélyi és nemzeti ruhát is kellett készítenem. A legbüszkébb talán az utóbbira vagyok. A népviseletre hajazó ruhán megjelenik a magyar trikolór, valamint kézi népi hímzés is" - árulta el Judit, aki főállásban is gyermekruha-tervezéssel foglalkozik, igaz főként esküvőkre és különböző alkalmakra csinosítja a kislányokat. "A szakma ezen szegmensében is komolyan követni kell a nemzetközi divat trendeket, mint a nagyoknál. A különbség az, hogy mi minden túlzást kerülünk: nem műhajjal, műfogsorral, műkörömmel dolgozunk. A természetesség a legfontosabb."

Fotó: Little Miss Hungary

Fotó: Little Miss Hungary
Pont a természetesség volt az egyik ok, amiért [namelink name="Taricska Luca"] édesanyja úgy döntött, hogy elindítja a pályán kislányát. "Ő még nagyon új, február óta versenyzik. Ez alatt a pár hónap alatt viszont nagyon szép eredményeket ért el a szépsége, és talán a jó mozgása miatt. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy hamarosan elutazhatunk a bulgáriai versenyre, már nagyon izgulunk" - mondta Luca anyukája, Éva.

[namelink name="Bartalovics Ildikó"] versenyigazgató szerint nincs okunk nagy aggodalomra. "Az elmúlt években nagyon szépen szerepeltek a nemzetközi versenyeken a magyar indulók, elég csak Szilágyi Majára gondolni, aki néhány héttel ezelőtt korosztályában első helyezést ért el egy török versenyen. A Burgaszban megrendezésre kerülő gyermekmodell versenyre 5 magyar induló érkezik, akiket már hónapok óta készítünk fel az egyhetes programra" - árulta el a versenyigazgató.

A bulgáriai nemzetközi verseny után a következő egy hazai döntő lesz. A galyatetői nagyszállóban lévő 11. Little Miss Hungary-n a későbbi világversenyekre való kijutás lesz a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!