összetartás

2020.10.25. 19:16

Kárpátaljai magyaroknak rendez gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet

A gyűjtést a 1353-as adományvonalon egy telefonhívással 250 forinttal segíthetik, emellett online adományozásra is van lehetőség.

Budapest, 2018. november 19. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója beszél az Ökumenikus Segélyszervezet mézeskalácsszív-sütési akcióval egybekötött adománygyûjtésén, háttérben a szervezet 1353-as adómányvonalának száma a budapesti Akvárium Klubban 2018. november 19-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Idén is gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a kárpátaljai magyaroknak – mondta a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Gáncs Kristóf kiemelte: a Kárpátalján élők most fokozottan nehéz helyzetben vannak, hiszen a kelet-ukrajnai háború gazdasági következményei, az élelmiszer- és energiaárak növekedése, a nyugdíjak értékének csökkenése okozta nehéz helyzetet súlyosbította a koronavírus-járvány.

Elmondta: a gyűjtést a 1353-as adományvonalon egy telefonhívással 250 forinttal segíthetik, emellett online adományozásra is van lehetőség.

Tájékoztatása szerint téli segélyakcióikban mintegy 2400 családot élelmiszerrel, 300 családot pedig egész télre elegendő tüzelővel – jellemzően biobrikettel – tudnak ellátni.

A jó cél érdekében a Megyei Jogú Városok Szövetsége 30 millió forintot ajánlott fel, és a magánadományok összege is lassan megközelíti a tízmillió forintot – közölte Gáncs Kristóf.

Borítókép: Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója beszél az Ökumenikus Segélyszervezet mézeskalácsszív-sütési akcióval egybekötött adománygyűjtésén, háttérben a szervezet 1353-as adómányvonalának száma a budapesti Akvárium Klubban 2018. november 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!