Életstílus

2018.05.14. 22:47

Jótékonyságot nászajándékba

Eleget téve Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle kérésének, Új-Zéland nem tárgyi ajándékkal készül a szombati hercegi esküvőre.

Eleget téve Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle kérésének, Új-Zéland nem tárgyi ajándékkal készül a szombati hercegi esküvőre, hanem jelentős adománnyal támogat egy helyi szervezetet, amely börtönben lévő emberek gyermekei számára nyújt segítséget.


A csendes-óceáni szigetország miniszterelnöke, Jacinda Ardern hétfői közleményében azt írta, hogy a hercegi pár örömmel fogadta a hírt, amely szerint Új-Zéland "nászajándéka" a gyermekek egy igen sebezhető csoportját segítő Pillars nevű szervezet támogatása lesz.


Az 5000 új-zélandi dolláros (915 ezer forintos) adomány a szigetország lakóinak nevében érkezik a szervezethez. A herceg pár szombati esküvője egybeesik a Pillars megalapításának 30. évfordulójával. A szervezet szerint Új-Zélandon átlagosan több mint 23 ezer gyermeknek van az egyik szülője épp börtönben. Megfelelő támogatás nélkül ezek a fiatalok - a kortársaikhoz képest - kilencszer nagyobb valószínűséggel kerülnek maguk is börtönbe felnőttként.


Az OECD-tagországok közül Új-Zélandon a hetedik legmagasabb a börtönben lévők aránya. A szervezet különböző kezdeményezésekkel, köztük mentorprogramokkal segíti az érintett gyerekeket. Új-Zéland ugyancsak adománnyal ünnepelte annak idején Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét: akkor az új-zélandi Christchurch városát megrázó földrengés segélymunkálatait támogatta 10 ezer új-zélandi dollárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!