Életstílus

2018.11.19. 08:12

Ilyen tűzijátékot még nem látott a világ! És tényleg

A Fuji elé varázsolták a világ legszebb tűzijátékát.

2014 óta kering a neten, és most ismét felütötte a fejét az a videó, amin egy rendkívül látványos tűzijáték látható Japánból.


Megosztói szerint a japán szakemberek létrehozták a világ leglátványosabb pirotechnikai showját. Azonban az egész - sajnos - csak illúzió.


A videót egy FWsim nevű tűzijáték szimulációs szoftver segítségével hozták létre. Ezzel az eszközzel bárki készíthet saját hamis tűzijáték-bemutatókat, ikonikus hátterekkel és szinkronizált hangokkal együtt.


A neten pörgő megosztások miatt már sokan kommentátor rámutattak arra, hogy ha a videó valódi lenne, akkor valószínűleg sokkal nagyobb a füst gomolyogna a levegőben. Mások pedig a hanghatásokat vetették össze a látvánnyal, és rámutattak, hogy a tűzijáték és a kamera látszólagos távolsága miatt, a robbanások hangja nem lenne ennyire szinkronban a fénykel.


Valójában az Mt Fuji videó szimulációval készült videót feltöltötte a hiramu55bocaboca nevű felhasználó töltötte fel a YouTube-ra, még  2014 novemberében.

 



Ő egyértelműen jelezte, hogy az elkészült videó, nem egy valóságos tűzijátékról készült, és még tartalmazza az "FWSim" nevet a videó címében. Tehát a hiramu55bocaboca nem próbálta becsapni a nézőket. Azonban az első feltöltés óta a videót számos más felhasználó publikálta és megosztotta. Közülük némelyek azt hitték, hogy a videó valódi volt. Mások szándékosan azt is sejthették, hogy a videó valódi, mint a több nézet megszerzésének eszköze.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!