otthoni trükkök

2020.01.23. 21:00

Így lesz ragyogó a haj!

Gondolta volna, hogy a kakaó, a kávé vagy a rozmaring hajápolásra is alkalmas?

Forrás: Shutterstock

Az azonban nem mindegy, hogy milyen árnyalatú fürtöket szeretne élénkebbé tenni.

Barna

Kakaóval: Keverjen össze 1/2 csésze keserű kakaóport, 1/2 csésze natúr joghurtot, 1 tk mézet és 1 tk almaecetet. Mosson hajat, öblítse ki, majd vigye fel a törölközőszáraz tincsekre a masszát. Várjon 5-10 percet, majd alaposan mossa le a pakolást.

Kávéval: Adjon 2 ek citromléhez, 1 ek ecethez, 2 db tojássárgájához és egy kevés szalalkálihoz annyi őrölt kávét, hogy krémes állagúra tudja keverni. A megmosott, nedves hajára vigye fel a pépet, és hagyja rajta legalább 10 percig, de akár félórát is várhat, mielőtt gondosan leöblíti.

Szőke

Ha természetes: A következő pakolás rendszeres használatával a haj festék nélkül is világosítható: csavarja ki 1 db citrom levét, reszeljen le 1 db burgonyát, majd keverje össze ezeket. Főzzön 1 kis csésze erős kamillateát, öntse langyosan a többi hozzávalóhoz. A megmosott hajra vigye fel a maszkot, hagyja rajta 10-15 percig, végül mossa le alaposan a mixet.

Ha szőkített: A világosra festett haj akkor ragyog igazán, ha ellensúlyozza a szőkítés szárító hatását. Minden hajmosás után használjon szőke tincsekre kifejlesztett balzsamot, és ne feledkezzen meg a hajvégek olajos ápolásáról sem.

Vörös

Répával: Reszeljen finomra 2 db közepes sárgarépát, adjon hozzá 2 ek mézet és 3 ek natúr joghurtot, valamint annyi vörösáfonya-levet, amennyivel pépesre keverheti a hozzávalókat. Hajmosás után kenje a fürtjeire a pakolást, várjon 5-10 percig, majd öblítse le.

Fekete

Rozmaringgal: A sötét haj jó barátja a rozmaring. Illóolajából adjon pár cseppet a samponjához, és ezzel végezze a hajmosást. Fényessé teszi a tincseket, és a serkenti a hajhagymák működését. A fekete szín úgy tündököl leginkább, ha a haja sima, szálkamentes. Amennyiben kivasalja, feltétlenül használjon előtte hővédő terméket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!