Járvány

2020.04.30. 15:06

Húszmillió forint értékű adományt kézbesít a máltai szeretetszolgálat

A rászorulók segítése és támogatása mindig, de a koronavírus okozta válsághelyzetben különösen fontos – mondta Herczegh Anita a köztársasági elnök felesége.

Kecskemét, 2020. április 30. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (j) és Jeney Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójának igazgatója (k) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományát viszi egy családnak Kecskeméten 2020. április 30-án. A szeretetszolgálat 20 millió forint összértékű tartósélelmiszert és tisztítószereket kézbesít országszerte, az akció Kecskeméten kezdődött. MTI/Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Húszmillió forint értékű, tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó, több mint ötezer adománycsomag kézbesítését kezdte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön. Az első csomagok házhoz szállításában Kecskeméten a köztársasági elnök felesége is részt vett.

Herczegh Anita, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a szervezet dél-alföldi raktár és logisztikai központjában az adománycsomagok összeállítása után elmondta: a rászorulók segítése és támogatása mindig, de a koronavírus okozta válsághelyzetben különösen fontos.

Hangsúlyozta: a magyarok nagyon össze tudnak fogni a bajban, ezért nincs okuk szégyenkezni. Az elmúlt hetekben tapasztalt felajánlások között a segítségnyújtás legkülönfélébb formái megjelennek – tette hozzá.

A köztársasági elnök felesége szerint Magyarországon népszerű az önkéntesség, sok a segítőkész ember, sokan adakoznak. A máltai szeretetszolgálatnak pedig – több évtizedes tapasztalata és pontos helyismerete mellett – kiterjedt önkéntesi hálózata van, így a segítség leghatékonyabb formáját tudják nyújtani azoknak, akik erre a leginkább rászorulnak. A szervezet munkatársai ismerik ugyanis a bajba jutottak körülményeit és látják, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban – tette hozzá Herczegh Anita.

A nagyjából négyezer forint értékű, tízkilós egységcsomagokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácstól kapott támogatás felhasználásával állították össze. Otthonukban adják át a rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, a járvány alatt nehéz helyzetbe került embereknek az adományt valamennyi régióban – hangzott el az eseményen.

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának ügyvezetője elmondta: Kecskeméten és térségében mintegy százhúsz, a régióban összesen hatszáz csomagot osztanak ki. Ezeket a régióban üdítővel és vitaminitallal, száraztésztával, levesporral, konzervvel, margarinnal, pástétommal, löncshússal és tejjel egészítik ki. A köztársasági elnök felesége ezeknek az adományoknak az összeállításában vett részt.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (j) és Jeney Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójának igazgatója (k) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományát viszi egy családnak Kecskeméten 2020. április 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!