Trianon 100

2020.06.03. 07:01

Hívja fel külhoni magyar barátait a nemzeti összetartozás napján!

„Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak” – idén is ezzel a mottóval tette közzé felhívását a Háló mozgalom. Ebben arra kérik az embereket, hogy június 4-én a nemzeti összetartozás jegyében keressék fel külhoni barátaikat telefonon.

Forrás: Shutterstock

„A határtalan szeretet hangján fonjuk tele a Kárpát-medencét, megerősítve kapcsolatainkat és nemzettársainkat!” – buzdít a határokon átnyúló, magyar-magyar közösségi kapcsolatok építésével foglalkozó civil szervezet a honlapján mindenkit arra, hogy a trianoni békediktátum 100. évfordulója körüli napokban, azaz június 4. körül szólítsa meg telefonon vagy valamely internetes alkalmazás segítségével a jelenlegi magyar államhatárokon kívül élő néhány barátját, ismerősét, így fejezve ki nekik összetartozásunkat.

A Háló mozgalom a kezdeményezéshez kapcsolódó rövid videót is készített, amelyben néhány tagjuk – szerte a Kárpát-medencéből – magyarságáról vall, és megosztja gondolatait a trianoni évforduló kapcsán.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!