Életstílus

2019.02.09. 13:13

Hétmilliót ér Jónás legója - Négyéves korában kezdte a gyűjtést a szegedi egyetemista

A legjobb tizenhat közé került Kovács Jónás Lego storys dizájnja azon a pályázaton, amit a Lego-kocka születésének 60. évfordulója alkalmából írtak ki - adta hírül a Bors röviden tegnap.

delmagyar.hu

A legkülönfélébb témákban vártak terveket új Lego-készletekre, és több mint 400 pályamű érkezett be. Ezek közül azokat kezdik el gyártani is, amik két hét alatt elérik a minimálisan elvárt megrendelésszámot. Nos, Jónáséhoz erre elég volt egyetlen nap, így négydobozos készletét 2500 darabos, limitált szériában piacra dobják.


– Négyéves koromban kaptam az első legókat, és most 50 ezer darabos a kockakollekcióm – fedte fel a Borsnak a 19 éves, vajdasági magyar fiatalember, aki jelenleg szegedi egyetemista.


– Egy készlet ára száz dollár, vagyis körülbelül 28 ezer forint lesz, aminek tíz százalékát kapja a sikeres tervező, de nekem fontosabb az elismerés. A terveket két hétig tartott virtuá­lisan megépíteni egy digitális tervezőprogrammal a jelenleg gyártott Lego-elemekből. További két hétig tartott a tervekről elkészíteni a videót. Tizenkét–tizenhárom éves koromban a barátaim egy kicsit furának tartottak, de most már inkább csodálnak – ismerte el Jónás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!