romló morál

2019.10.17. 23:11

Hatvanan haltak meg közúti balesetben az elmúlt egy hónapban

Ilyen magas halálozási számot évtizedek óta nem tapasztaltak.

Ásotthalom, 2019. szeptember 12. Összeroncsolódott személyautó az 55-ös főút 29-es kilométerénél, Ásotthalom közelében 2019. szeptember 12-én. Az autó lesodródott az útról, villanyoszlopnak ütközött, majd az árokba borult. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek. MTI/Donka Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Donka Ferenc

Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője szerint ez a közlekedésben tapasztalható morál romlására vezethető vissza: a gyalogosok, kerékpárosok és a vezetők egyaránt figyelmetlenebbek, és az átlagsebesség is nő.

A baleseteket a szabályos közlekedés mellett egymás nagyobb tiszteletben tartásával lehet megelőzni – hangsúlyozta.

A főosztályvezető azt is fontosnak tartja, hogy az emberek szóljanak rá ismerőseikre, ha deviáns viselkedést tapasztalnak.

Borítókép: Összeroncsolódott személyautó az 55-ös főút 29-es kilométerénél, Ásotthalom közelében 2019. szeptember 12-én. Az autó lesodródott az útról, villanyoszlopnak ütközött, majd az árokba borult. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!