Járvány

2020.06.20. 12:36

Hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztat a gyermekmentő szolgálat

A koronavírus-járvány enyhülésével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – az európai uniós Safer Internet Program hazai konzorciumvezetője és hotline működtetője – június és augusztus közepe között négy alkalommal egy-egy hetes tematikus nyári tábort szervez és támogat hátrányos helyzetű gyerekek számára, mintegy ötmillió forint értékben.

Forrás: Shutterstock

A szervezet a program keretében mintegy 220 gyermeknek tud egyhetes, tematizált szabadidős programot biztosítani. A táborokban jellemzően pécsi és más, Baranya megyei településeken élő, hátrányos helyzetű, illetve nagycsaládokban nevelkedő, 6-16 éves gyermekek vesznek részt.

A tematikus táborok célja, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára, alapvető szabályaira, hiszen a járvány idején, a digitális oktatással ez még fontosabbá vált.

A táborokban szó lesz egyebek mellett az álhírek felismeréséről, a személyes adatok védelméről, az online bántalmazásról, a közösségi oldalak használatáról és veszélyeiről, az online vásárlásról, valamint a bankkártyák és a banki adatok biztonságos használatáról.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!