tervezők

2020.02.07. 12:25

Harmadszor lépnek kifutóra magyar márkák a milánói divathéten

Az Abodi, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle és a Zsigmond Dora menswear mutatja be kollekcióját.

A model presents fashion of the Hungarian label Dora Abodi during the CPD Signatures Fashion days 2011 in the western German city of Duesseldorf on February 6, 2011. The CPD Signatures fashion trade show runs until February 8, 2011. AFP PHOTO PATRIK STOLLARZ (Photo by PATRIK STOLLARZ / AFP)

Forrás: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Fotó: AFP

Harmadszor mutathatják be kollekcióikat a milánói divathéten (Milan Fashion Week) azok a magyar divattervezők, akik a Camera Nazionale della Moda Italiana és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) közös nemzetközi mentorprogramjának résztvevői – közölte az MDDÜ kommunikációját végző cég az MTI-vel pénteken.

A milánói divathéten öt magyar márka – az Abodi, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle és a Zsigmond Dora menswear – mutatja be kollekcióját.

Mint írják, a kifutók mellett a Fashion Hub kiállítóterében is megtekinthetőek lesznek a magyar tervezők által megálmodott összeállítások. A divathétre utazó öt magyar tervező termékeiből a Budapest Select ernyőmárka alatt január 27. óta már a Budapest Select showroomban, Milánó belvárosában is lehet vásárolni.

A közlemény szerint február 21-én a milánói Museo della Permanente impozáns épületében tartandó fashion show mellett a Fashion Hub kiállításában is megjelenik 15-20 darab a tervezők őszi/téli kollekciójából február 19. és 24 között. Kuriózum, hogy az Elysian márka külön prezentációt is tarthat február 19-én, amiért a tavalyi évben elnyerte a Buyers Award 2019 díjat.

Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy immár harmadik alkalommal vehetünk részt a Milan Fashion Weeken, illetve óriási büszkeséggel tölt el minket az, hogy a nemzetközi kifutókon láthatjuk, mennyit fejlődtek a magyar tervezők a mentorprogramnak köszönhetően. Szintén hatalmas előrelépés, hogy az idei évtől egy dedikált mintaterem, a Budapest Select showroom várja Milánó szívében a tervezők legkiemelkedőbb darabjaival az érdeklődőket egészen március második hetéig

- idézi a közlemény Bata-Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetőjét. Hozzátette: a külön showroom azt is jelenti, hogy a nemzetközi szakma felismerte a magyar termékekben rejlő kreativitást és potenciált, amely hozzájárul a Magyarországról alkotott képhez.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) által 2018 augusztusában aláírt hároméves stratégiai megállapodás értelmében a piacvezető olasz divatkamara aktívan segíti és támogatja a feltörekvő magyar tervezők fejlődését. Ezt szolgálja a két szervezet által közösen kidolgozott nemzetközi mentorprogram, amelynek legfőbb célja, hogy segítsen a márkáknak megszerezni a sikeres márkaépítéshez szükséges üzleti tudást, valamint támogassa őket a nemzetközi piacra lépésben és felkészítse őket a sikerre.

Az előzetesen felmért, egyéni szükségletek alapján kialakított program keretein belül például személyes találkozók, workshopok és gyárlátogatások során a mentoráltak elsajátították a termékfejlesztés, a márkaépítés és -kommunikáció és az üzleti tervezés készségeit. A program sikeres elvégzésének, a mentorok tanácsainak és útmutatásának köszönhetően a magyar márkák olyan magas színvonalat képviselnek mind minőség, mind kreativitás terén, hogy bármelyik külföldi showroomban megállják a helyüket – tartalmazza a közlemény.

A magyar divat- és dizájnmárkák nemzetközi promotálására hozta létre a Magyar Divat & Design Ügynökség a Budapest Select ernyőmárkát. A Budapest-fókuszú ernyőmárka fő célja, hogy a magyar brandek az egységes kommunikáció által, de saját arculati elemeiket megtartva nagyobb figyelmet kapjanak a nemzetközi megjelenéseik alkalmával. Az ernyőmárkának köszönhetően a kollektív részvétel sokkal erősebb benyomást kelt a külföldi szakmában, mintha a márkák egyedül jelennének meg ezeken az eseményeken – olvasható az összegzésben.

Borítókép: Abodi Dóra kollekciója egy német bemutatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!