Életstílus

2018.03.02. 10:40

Hajléktalanoknak varázsolt pénzt Hajnóczy Soma - videó

Könnyes szemmel nézték a hajléktalanok, ahogy az öt forintosból két kétszázas, az ötszázasból ötezres lett. Megkapták a pénzt. Megható videó a cikkben.

Hajnóczy Soma kétszeres magyar bűvész világbajnokunk nemrég úgy döntött, hogy bűvészetével azokon segít, akiknek legnagyobb szükségük van rá: a budapesti hajléktalan embereken.

 

A kis csapatommal az volt a célunk, hogy felnyissam az emberek szemét, ne csak az ünnepi áhítatos hangulat befolyásolása alatt, hanem az év többi napján se feledkezzenek meg a szegényebb körülmények közt élő honfitársainkról. Durván hangzik, de több mint 50 ezer hajléktalan ember él Magyarországon. Nekik az utca jelenti az otthont. Már a legapróbb feléjük tett gesztus is hatalmas segítség lehet számukra.

– magyarázta Hajnóczy Soma, aki szebbé varázsolta a hajléktalan emberek mindennapjait egy - egy kívánság teljesítésével.

 

Bár a videóra nem lett bevágva, de nem csak trükkökkel, hanem például hőtartó fó-liával is megajándékoztunk minden hajléktalant. Meglepődve fogadtak ugyan mindenhol minket, de nem vették provokációnak, amikor megszólítottuk őket. Amikor a semmiből előrántottam egy papír ötezrest, és meggyőztem őket arról, hogy az igazi, akkor meghatódottságukon azért látszott, hogy elhiszik: abban a pillanatban egy igazi csoda részeseivé váltak.

- magyarázta boldogan a bűvész.

 

Hajnóczy Soma hatéves korában szeretett bele a bűvészvilágba, mikor egy bűvész felhívta a színpadra, és eltüntette egy őt dobozban. Leginkább David Copperfieldet szerette és nézte. 2000 és 2010 között a legtöbb jelentős világversenyt meg is nyerte. Műsoraiban a hagyományos bűvészi kézügyességet modern technológiákat felhasználó elemekkel kombinálja.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!