Életstílus

2017.07.03. 23:25

Ha túl sokat posztol, büntetni fogja a Facebook

Fotókat, bejegyzéseket a jövőben is korlátlanul megoszthat, de jobb ha visszafogja magát a linkek posztolásánál, ha nem akar eltűnni az ismerősei hírfolyamából.

Újabb fronton indít harcot az álhírek ellen a Facebook, és ennek a felhasználók is örülnek majd. A cég bejelentette, hogy módosítják a hírfolyam algoritmusát, és mostantól a túl gyakran posztoló felhasználók linkjei háttérbe szorulnak a News Feedben - írja a 24.hu.


Felmérést készítettek a felhasználók megosztási szokásairól, ami alapján arra a következtetésre jutottak, hogy aki naponta ötvennél több posztot osztanak meg a közösségi oldalon, azok többsége a kattintásvadász, álhírterjesztő oldalakat terjeszti, akik sok esetben nem is valódi emberek, hanem robotok.


A felmérés alapján pedig a Facebook arra jutott, hogy korlátozni fogja a hírfolyamban azoknak a láthatóságát, akik túl sok bejegyzést osztanak meg.


Ez csak a linkekre vonatkozik majd, a fotókra, szöveges posztokra, bejelentkezésekre nem. Természetesen mivel a Facebook rangsoroló algoritmusa több faktor alapján határozza meg, hogy mi kerüljön be a hírfolyamba, ez csak az egyik szempont lesz - írja a lap.


Az algoritmus csak a személyes profilokat érinti, az oldalakat nem, így az oldalak üzemeltetőinek nem kell visszaesésre számítaniuk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!