Életstílus

2018.10.03. 11:07

Facebook: külső alkalmazásokhoz nem fértek hozzá a hackerek

A cég a múlt héten tudatta, hogy hackerek 50 millió felhasználó fiókjához fértek hozzá.

A Facebookot ért legsúlyosabb eddigi hackertámadás elkövetői nem fértek hozzá olyan külső oldalak adataihoz, amelyeken a felhasználók Facebook-fiókjukkal tudnak bejelentkezni - tudatta kedden a közösségi portált működtető vállalat.


"A nyomozás nem talált bizonyítékot arra, hogy a támadók hozzáfértek volna olyan appokhoz, amelyek a facebookos bejelentkezést használják" - tudatta a Reuters hírügynökséggel Guy Rosen, a Facebook Inc. biztonságért felelős alelnöke.


A cég a múlt héten tudatta, hogy hackerek 50 millió felhasználó fiókjához fértek hozzá. Biztonsági intézkedésként a közösségi oldal minden érintett felhasználót kiléptetett az összes alkalmazásból, de akkor még nem lehetett tudni, hogy külső appok adataihoz is hozzájutottak-e. A chicagói Illinois-i Egyetem biztonsági szakértői szerint 42 ezer olyan honlap vagy applikáció van az interneten, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a facebookos bejelentkezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!