rugalmasabb időpontok

2021.02.27. 07:10

Ezeregyszáz magyar fiatal juthat idén ingyenes InterRail-bérlethez

A koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt a tavaly felfüggesztett utazási pályázatból kimaradt akkori tizennyolc évesek újra jelentkezhetnek az ingyenes európai vonatbérletért.

Enthusiast girl traveling by train with a big backpack

Forrás: Shutterstock

Fotó: Merla

Ezeregyszáz magyar fiatalnak juthat idén ingyenes InterRail-bérlet az Európai Unió DiscoverEU programja keretében, a pályázat várhatóan októberben nyílik meg – közölte az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője.

Ujhelyi István az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy a koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt a tavaly felfüggesztett utazási pályázatból kimaradt akkori tizennyolc évesek újra jelentkezhetnek az ingyenes európai vonatbérletért.

Az utazások időpontját a korábbi szabályokhoz képest rugalmasabbá teszik – közölte.

A szocialista képviselő bejelentette, az EU aktívabb kapcsolatot épít ki a tagállamokkal, amelyek saját kampányokat és programokat építhetnek majd a DiscoverEU keretében utazó európai fiatalokra. Közölte: több magyar önkormányzat is csatlakozott már a programhoz.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!