példamutatás

2020.07.13. 22:33

Erős nők tennének az erős Magyarországért (videó)

A járvány idején helytálló hölgyeknek hozták létre a Nők Magyarországért Díjat.

Budapest, 2020. június 30. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a családvédelmi akcióterv egyéves eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezet székházában 2020. június 30-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A magyar nőkben rejlő erő kibontakoztatásában segítene a Nők Magyarországért Klub, amelyet Novák Katalin kezdeményezésére hívtak életre. A 19 sikeres magyar nő által alapított szervezet elismerné a koronavírus idején példamutatóan helytálló hölgyeket. Ezért hozták létre a Nők Magyarországért Díjat, amire továbbra is lehet arra érdemes személyeket jelölni.

Szeretnénk elérni, hogy azok a – határainkon innen és túl élő – magyar nők, akik a családalapításról sem szeretnének lemondani és a szakterületükön is hozzájárulnának az ország fejlődésének előmozdításához, könnyebb helyzetből indulhassanak, és az általunk alapított Nők Magyarországért Mozgalom idővel minél több tagot számláljon – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki 2018-ban kezdeményezte a Nők Magyarországért Klub alapítását.

A szervezetet 19 olyan, polgári értékrendű hölgy hozta létre, akik a saját területükön már mind komoly teljesítményt nyújtottak, és úgy érzik, fontos, hogy ezen túlmenően is tegyenek valamit Magyarországért. „Van közöttünk politikus, vállalatvezető, akadémikus, de olimpiai bajnok és nemzetközileg elismert operaénekes is” – sorolta Novák Katalin, aki úgy látja, nagyon sok erő van a magyar nőkben.

Az egyesület alapító okiratában is rögzített célja, hogy a magyar női kultúrát, az annak alapjául szolgáló életstílust, gondolkodásmódot, nőiességet, valamint az anyaságot és az életadást mint az élet páratlan ajándékát a legszélesebb körben népszerűsítse.

Az államtitkár lapunknak elmondta: számos területen igyekeznek egyre tevékenyebbek lenni. Példaként említette, hogy a koronavírus-járvány alatt sikeres gyűjtést indítottak, hogy laptopokat ajánlhassanak föl egyszülős családoknak. A kezdeményezés révén száz számítógépet kaphattak a digitális tanuláshoz a rászoruló diákok.

„Hiszek abban, hogy amikor több területről jönnek össze olyan hölgyek, akiknek van befolyásuk, és egy-egy ötletet segíthetnek megvalósítani, az pozitív eredményre vezet” – mondta a lapnak Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, a Nők Magyarországért Klub tagja.

„Azt szeretném elhitetni mindenkivel, hogy egy nő egyszerre lehet képes a családon belül a legfontosabb összetartó szerepet betölteni, a munkában is helytállni, és ez a kettő egymást erősítve történhet. Úgy látom, sokszor a nők maguk sem hisznek abban, hogy ezt a két dolgot lehet egymás mellett profi módon csinálni. Ebben szeretnénk segíteni és motiválni a magyar nőket” – fogalmazott Nagy Tímea.

Idén hirdették meg először a Nők Magyarországért Díjat, amivel azokat a nőket jutalmazzák, akik a járvány idején mindennapos helytállásukkal példát mutattak és a környezetükben érdemi változást értek el. A díjra a klub honlapján bárki jelölhet olyan nőt, akit érdemesnek tart az elismerésre. A végső győztesekről pedig közönségszavazás dönt majd.

Borítókép: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a családvédelmi akcióterv egyéves eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezet székházában 2020. június 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!