Életstílus

2014.04.28. 16:02

Elárasztják Londont a felhőkarcolók

Több mint 230 felhőkarcoló fog épülni Londonban a következő pár évben - derül ki egy közelmúltban publikált tanulmányból, amely szerint a brit főváros lakosságának növekedése és a londoni ingatlanok felé forduló beruházók állnak az égimeszelő épületek számának emelkedése mögött.

A New London Architecture (NLA) nevű agytröszt tanulmánya szerint jelenleg összesen 236 húszemeletes vagy annál magasabb torony előkészületei, illetve építési munkálatai folynak szerte Londonban. Ezek nyolcvan százalékában lakások lesznek, a többi irodaháznak, szállodának vagy vegyes, illetve egyéb célra épül. A felhőkarcolók majdnem feléhez már megvannak a szükséges engedélyek, és mintegy egyötödüket már el is kezdték építeni.

"London alapvetően alacsony növésű város, ezért igencsak meglepett bennünket a mostani változás iránya" - mondta [namelink name="Peter Murray"], az NLA vezetője. Mint hozzátette, a nemzetközi befektetők egyrészt biztonságos helyet keresnek a pénzüknek, másrészt London lakáshiánnyal küzd és a helyi, illetve a nagy-londoni hatóságok égnek a vágytól, hogy beszedjék az építkezésekkel összefüggő adókat.

Forrás: Wikipédia

Forrás: Wikipédia
Az NLA tanulmánya szerint a londoniak összességében véve pozitívan viszonyulnak a brit fővárosban felbukkanó felhőkarcolókhoz. A megkérdezettek 40 százaléka vélte úgy, hogy jelenleg nincs túl sok magas épület Londonban és 46 százalékuk értett egyet abban, hogy a felhőkarcolók szebbé teszik a brit fővárost.

Az NLA az általa rendezett London's Growing Up! című tárlathoz igazítva publikálta jelentését. A szervezet közép-londoni központjában (The Building Centre) berendezett kiállítást június 12-éig nézhetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!