Civil és RS kivitelben

2020.03.10. 15:15

Bemutatkozott a zöld rendszámos Octavia

A Škoda Octavia RS iV mellett az „egyszerű” Octavia iV is megjelent – 45 lóerővel alacsonyabb rendszerteljesítménnyel.

Forrás: automotor.hu

Fontos újdonsága a Škoda kínálatának az Octavia RS iV kivitel, hiszen manapság mindent az EU-s flottafogyasztási előírások szabnak meg, és ezzel sokat tud spórolni a cseh márka – sportos körítéssel várhatóan sokan választják majd ezt. Persze lesz majd benzin (245 LE) és dízelmotoros (200 LE) RS is, de azokról majd később adnak hivatalosan hírt – számolt be az Autó-Motor.

Az RS iV esetén az 1,4 literes turbómotor (15 LE) és egy villanymotor (115 LE) hajt be a hatfokozatú duplakuplungos váltóba, a rendszerteljesítmény 245 lóerő, a maximális nyomaték 400 Nm.

Fotó: automotor.hu

A 13 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral akár 60 km-es elektromos hatótávolság is elérhető, ilyenkor is fürgén mozog az autó, hiszen a villanymotor nyomatéka önmagában 330 Nm. A 0-100 km/óra gyorsulás feltöltött akkumulátorral 7,3 másodperc alatt megvan, a csúcssebesség 225 km/óra, a progresszív kormányzás és az áthangolt sportfutómű széria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!