Életstílus

2018.08.21. 09:26

Balatoni Ebike - mutatjuk a töltőhálózatot azoknak, akik magukat és a biciklijük akkumulátorát is feltöltenék

Országosan is egyedülálló szolgáltatásként ebike, azaz elektromos kerékpár töltőhálózat indult a Balatonnál a Balatontipp.hu kezdeményezésére és koordinálásával.

A hálózatba olyan éttermek, büfék és más szolgáltatók kapcsolódtak be, melyek a kerékpárosoknak és biciklijük akkumulátorának egyaránt töltődési lehetőséget kínálnak. Az utóbbi időben a Balatonnál is egyre többen használnak elektromos rásegítéssel működő kerékpárokat. Van aki kényelemszeretetből, mások valamilyen egészségi probléma miatt érzik biztonságosabbnak a közlekedést az akkumulátoros motor segítségével.


Ingyen töltőáram


Az elektromos kerékpároknál jelenleg az egyedüli problémát az ilyen járművek korlátozott hatóköre jelenti. Az akkumulátorok behatárolt teljesítménye miatt a ebike-ok többségével 40-60 kilométeres útnál hosszabbra nem igazán ajánlott elindulni, ha nem akarunk rásegítés nélkül tekerni. 


A Balatonnál mostantól elfelejthetjük ezt a gondot, mert a biciklisek megfelelő távolságon belül találnak olyan helyeket, ahol saját töltőjükkel kipótolhatják az akkumulátor fogyó energiáját, miközben magukat is feltölthetik ételekkel, italokkal. Ráadásul mindezt úgy, hogy egy minimális étel-, italfogyasztás esetén ingyenesen kapják a töltőáramot.

 

Balatontipp.hu

Fotó: Balatontipp.hu


15-30 kilométeren belül


Az indulásnál 12 parti és két távolabbi vendéglátóhely csatlakozott a hálózathoz. Köztük egyaránt megtalálhatók hagyományos büfék és különböző színvonalú éttermek. A feltétel mindenkinek ugyanaz: legalább két csatlakozási lehetőséget kell biztosítani a biciklisek töltőjéhez minimum két órás töltéshez. Közös feltétel azt is, hogy amennyiben a kerékpáros legalább ezer forintot költött náluk, akkor a töltésért nem kérhetnek pénzt. Az ezer forint alatti étel- és italfogyasztásnál is legfeljebb 300 forint lehet a töltésért felszámolt díj.


A töltőállomások egymástól többségében 15-30 kilométeren belül vannak. Egyedül a Keszthely-Révfülöp közötti szakaszon közelíti ma még a 40 kilométert a két töltőhely közötti távolság. Még ez is belefér a biztonságos tervezésbe, és remélhetően rövidesen új csatlakozókkal rövidebb lesz ez a távolság is.


Bővebb infók


A töltőállomásokról és a működési szabályokról a Balatoni Ebike Töltőhálózat oldalon - www.ebike.balatontipp.hu -, illetve az érintett üzletek onnan nyíló lapjain lehet további részleteket megtudni. Ugyanonnan GPS állományként akár le is lehet tölteni mobiltelefonhoz, vagy navigációs készülékhez a hálózathoz tartozó üzletek pontos helyét.

Révfülöp - Rév Büfé - Halász utcai korzó 

Kapcsolat: Bogdán József Telefon: +36 20 480 0650


Balatonakali - Fék Kávéház Étterem - Pacsirta utca 1/a. - 

Kapcsolat: Tóth Dávid  

Email: [email protected] Telefon: +36 30-3113330


Örvényes - Huszár Vendéglő - Malom utca 

Kapcsolat: Huszár Zoltán

telefon: 0036205306765 email: [email protected]


Lovas - Lovas Kikötő - Fő u. 19. 

Kapcsolat: Csomai Lóránt

telefon: 06 30 235 5490 e-mail: [email protected] 


Balatonvilágos - KerékpárBár - Rákóczi út 1. 

Kapcsolat: Sas Tamás - Tel 06/30/4256453


Siófok - Krúdy Panzió és Étterem - Mártírok útja 4. 

Kapcsolat: Horváth Tibor

telefon:06202225335 email: info.krudypanzio@com


Balatonszárszó - Kistehén Burger Étterem - Fő u. 8. - 

Kapcsolat: Szekér Dénes 

Telefon: +36 30 550 2864 email: [email protected]


Balatonberény - Beach Cafe - Községi strand főbejárata 

Kapcsolat: Király Szabolcs +36 30 648 1959

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!