ezeket ette

2019.09.27. 09:32

Audrey Hepburn imádta a tésztát, mégis csodás alakja volt

Sokat pletykáltak arról, hogy minek köszönheti vékony alakját, ami azért volt igazán érdekes, mert Audrey Hepburn bizony nagyon szerette a hasát.

Forrás: Paramount Pictures

Fotó: Collection Christophel

„Annyira imádta a tésztát, hogy képes lett volna naponta enni. Leginkább az egyszerű, paradicsomos tésztáért volt oda” – mondta anyja étkezési szokásáról Audrey Hepburn fiatalabbik fia, Luca Dotti.

A Diéta és fitnesz szerint persze más is került a színésznő tányérjára. Erről már Robert Wolders, a színésznő egykori élettársa mesélt a People magazinnak, még a 2018-ban bekövetkezett halála előtt.

„Mindig volt otthon barna kenyér és lekvár, általában ezt reggeliztük, vagy főtt tojást. Reggelire nem szeretett és nem is tudott sokat enni. Az ebéd vagy a sokat emlegetett tészta volt, vagy csirke (sütve), legtöbbször zöldségekkel, amelyeket a kertben termesztettünk. Vacsorára valamilyen zöldségből készült levest ettünk, de Audrey szívesen majszolt csokoládét is az esti órákban” – árulta el a színésznő egykori élettársa.

Hepburn mindkét terhessége előtt kétszer vetélt el, így amikor kisebbik fiával lett várandós, az orvosok szigorú ágynyugalomra ítéltek, és azt javasolták neki, hogy egyen sok májat.

A színésznő számára olasz férje a legkülönbözőbb módon készítette el a májat. Kedvence a Fegato alla Veneziana, vagyis a Borjúmáj velencei módra volt, amely egyfajta hagymás máj.

Mindez 1970-ben történt, ami azért érdekes, mert ma már a szakemberek kifejezetten tiltólistára tették a májból készült ételeket a kismamák számára, mivel azok liszteriózist okozhatnak.

Rokonai szerint egyszerű a magyarázata annak, hogyan őrizte meg mégis karcsú alakját.

„Azért volt vékony, mert nagyon egészséges volt az anyagcseréje, rengeteget sétált, és lássuk be, jó géneket is örökölt”

- mondta fia, aki szerint anyja havonta egyszer méregtelenítő napot is tartott. Ezeken a napokon csak zöldséget, gyümölcsöt és joghurtot evett, és legalább napi 4 liter vizet fogyasztott mellette.

„Anyámra szeretik ráhúzni, hogy valamilyen étkezési zavartól szenvedett azért, mert ennyire vékony volt. Pedig erről nem volt szó. Egészségesen étkezett, bár ha én ennyi szénhidrátot eszem, azonnal meglátszik rajtam”- tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!