Életstílus

2017.10.27. 10:56

Apáknak, tanítóknak, mestereknek nyújt elismerést a Férfiak Klubja

A független társadalmi szervezet a díjat évente négy kategóriában ítéli oda olyan férfiaknak, akik a jövő generációkat építő értékek örökítésében, nevelő, példamutató szerepükben elöl járnak.

Hazánk legnagyobb férfiközössége, a Férfiak Klubja idén először hirdeti meg Gránit Oroszlán Példakép Díját. A férfiúi életszerepek négy jelentősebb területére fókuszálva apai, mesteri, pedagógusi és közéleti kategóriában osztják majd ki az elismeréseket. A szervezet a kezdeményezéssel és a nagyszabású decemberi gálaünnepséggel a férfiak családi és társadalmi szerepvállalásának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Azt szerettük volna, hogy végre olyan értékekért díjazzuk a férfiakat, amelyek valamennyiünk számára fontosak. Hogy kifejezzük, ha a férfi beleáll és helytáll az otthoni és a tanítói szerepeiben, ha értéket közvetít és mintát mutat a jövő generációi számára, az igenis nélkülözhetetlen, nagy dolog

– mondja Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

A kategóriákat a Női Támogató Körünkkel közösen határoztuk meg aszerint, hogy a gyermekek időbeosztásuk szerint hol tartózkodnak a legtöbbet, illetve hol lelhetnek meghatározó példaképekre. Szeretnénk, ha a felhívás minél több családot és közösséget megérintene és jelölésre ösztönözne, hiszen éppen azokat a hétköznapi embereket keressük, akik követendő és követhető mintákat mutatnak, ellenben egyelőre nyilvánosságot nem kaptak. Egy 2000 karakteres bemutatással november 10-ig bárki jelölhet a díjra mást vagy akár önmagát, amennyiben úgy érzi, a díj szellemiségének megfelelő mintát testesít meg.


A független társadalmi szervezet a díjat évente négy kategóriában, - Apa, Férfi pedagógus, Mester és Közéleti példakép - ítéli oda olyan férfiaknak, akik a jövő generációkat építő értékek örökítésében, nevelő, példamutató szerepükben elöl járnak.

 

Bedő Imre


"A mai társadalmi működésünk hatalmas problémája, hogy az apák sokszor késő estig dolgoznak, nincs idejük minőségi időt tölteni a családjukkal, ráadásul az iskolákban a férfi pedagógusok száma is minimálisra csökkent" – folytatja Bedő Imre.

A válások arányának 60% fölé emelkedése mindeközben azt eredményezte, hogy az egyszülős, többnyire apa nélküli családokban is hiányzik a férfi példa. Sok gyermeknek lehetősége sincs megtapasztalni az együttműködő anyai- apai szövetséget, és elsajátítani azokat a viselkedésmintákat, melyek a későbbi kapcsolatképességét megalapozhatják. Mi, a Férfiak Klubjában, a több mint húszezer fős Női Támogató Körünk segítségével, 2013. óta azon dolgozunk, hogy a helyzet érdemben változzon. Ennek egyik mérföldköve a mostani, a férfiteljesítmény elismerését és a férfiak motiválását célzó Gránit Oroszlán Példakép Díj is.


Az egyes kategóriák legjobb 3-3 jelöltjét szakmai zsűri választja ki. A győztesek kilétére 2017. december 15-én este 19:00 órakor a budapesti Duna Palotában egy nagyszabású Díjkiosztó Gálaünnepségen derül majd fény.


A Férfiak Klubja az ajánlásokat és jelentkezéseket november 10-ig a www.ferfiakklubja.hu/dij linken várja.

A Férfiak Klubja 2013. óta dolgozik azon, hogy a családok megerősítése és az erkölcsi alapok helyreállítása, a férfi és nő szövetségének megerősítése által társadalmi változást érjen el. Hazánk legnagyobb férfiközössége olyan változásért tesz, melynek célja a válások számának csökkenése, az emberi együttműködés társadalom-formáló értékeinek továbbadása, egy egészséges közösség újrateremtése és az elkövetkező generációk élhetőbb életének megalapozása.

A Férfiak Klubja mára – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével - társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet. A szervezet 16.000 ember bevonásával komoly társadalmi kutatásokat végzett, Facebook követőinek száma jelenleg meghaladja a 130.000-et.

Az utóbbi év sikerei között könyvelheti el, hogy minden születendő gyermek apjához eljuttatja apákat motiváló, a férfiakat az apává válásban támogató kiadványát (90.000 példány), illetve hogy országszerte és a határon túl is cselekvő Apa-Fia Köröket, Férfiak Klubja csoportokat, Apa-Fia Táborokat működtet. Alapítója, Bedő Imre közgazdász, a Férfienergia című sikerkönyv szerzője.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!