Életstílus

2019.05.20. 13:59

Alig 45 cm-t kellett ásnia a másfél kilós aranyrögért a hobbikutatónak

A kártyapaklinál alig nagyobb aranyrög értéke százezer ausztrál dollár (20 millió forint).

Csaknem másfél kilós, százezer ausztrál dollárt (20 millió forintot) érő aranyrögöt talált egy hobbikutató az Ausztrália nyugati részén fekvő Kalgoorlie környékén.


A BBC News ismertetése szerint a férfi fémdetektorral akadt rá az 1,4 kg súlyú aranyrögre. Az Ausztráliában bányászott arany kétharmad része a Kalgoorlie-térségből származik.

    

Egy helyi boltos, aki a környéken hobbiból arany után kutatókat látja el felszereléssel, elmondta, hogy a férfi a földben, 45 centiméter mélyen találta az aranyat a fémdetektor segítségével.

Fotó: Facebook/Finders Keepers Gold Prospecting

Fotó: Facebook/Finders Keepers Gold Prospecting


"Besétált a boltomba, és széles mosollyal mutatta meg az aranyrögöt. Alig valamivel volt nagyobb, mint egy pakli cigaretta, de hihetetlenül tömör volt, és jó nehéz" - tette hozzá.

    

"Hobbiból hétvégenként sokan keresnek aranyat a környéken, de olyanok is vannak, akik ebből élnek. Többnyire kisebb rögöket találnak, de azokat elég gyakran" - mesélte Sam Spearing, a Curtin Egyetem bányászati karának professzora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!