Életstílus

2019.05.11. 14:50

A Trónok harca neveit is adhatja gyermekének hazánkban

Már adható a magyar lányoknak a Denerisz név. Volt szülő, aki a Trónok harca-sorozat egyik főszereplője után kívánta a lányát elnevezni. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete pedig - bár magyaros alakban - de elfogadta a kérelmet.

Az újszülött lányoknak leggyakrabban a Hanna, Zoé és Anna nevet adják, a fiúknak pedig a Bence, Máté és Dominik neveket választják a szülők. - mondta Raátz Judit az Infostart.hu oldalnak.


A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete havonta frissíti a nevek listáját, és májusban bekerült magyaros formában a Denerisz név is. Viszont nem egyedi esetről van szó. Raátz Judit elárulta: a Zoltán név az 1960-as években vált népszerűvé, amikor Jókai Mór Kárpáthy Zoltán című regényét megfilmesítették, a Linda-sorozat után pedig egyre többen adták ezt a nevet újszülött gyermeküknek. A Krisztofer név pedig a Dallasnak köszönheti gyakoriságát. Ma, a török sorozatok idejében, a török neveket – mint a Szulejmánt – adják sokan gyermeküknek.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!