Életstílus

2018.07.15. 13:55

A székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen augusztus 18-án és 19-én tartják meg a hatodik Koronázási Szertartásjátékot

A rendező kiemelte: a darabot ott mutatják be, ahol évszázadokkal korábban a koronázási szertartás zajlott. Így a nézők egyfajta "szakrális esemény" részesei is lesznek.

A hely szelleme is hozzátesz a II. András életét felelevenítő Koronázási Szertartásjáték című produkcióhoz - emelte ki Szikora János rendező az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.


A székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen augusztus 18-án és 19-én tartják meg a hatodik Koronázási Szertartásjátékot.


A darabot a Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János rendezi.

Az Árpád-ház egyik legjelentősebb uralkodójának életútját három fontos motívum - az általa kiadott Aranybulla, lánya, Szent Erzsébet élete és felesége, Gertrúd meggyilkolása - mentén igyekszik bemutatni.


Szikora János az M1-en utóbbi kapcsán megjegyezte, Gertrúd meggyilkolása nem egészen úgy történt, ahogy azt Katona József a Bánk bánban ábrázolta, így a mostani előadásukkal egy más teóriát láthatnak a nézők.


A darabot ott mutatják be, ahol évszázadokkal korábban a koronázási szertartás zajlott. Így a nézők egyfajta "szakrális esemény" részesei is lesznek - emelte ki a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!