Életstílus

2019.07.19. 17:12

A parttól 50 méterre fedeztek fel egy római kori hajóroncsot Palma de Mallorca strandján

Bár az ókori hajó nem süllyedt mélyre, csak most találtak rá, mert eddig homok borította a tengerfenéken.

Római kori hajó roncsára bukkant egy környékbeli lakos Palma de Mallorca strandján a nyaralási szezon kellős közepén.


Az i. sz. 3. vagy 4. századból származó, 10 méter hosszú és 5 méter széles hajót a híres Playa de Palma fürdőhely partjától 50 méterre fedezte fel a helyi lakos, aki azonnal értesítette a hatóságokat.

    

Valószínűleg egy amforákat és más árut szállító teherhajóról van szó, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részéről indulhatott és a mallorcai partoktól néhány tíz méterre süllyedt el.

    

A hatóságok szerint "jelentős régészeti felfedezésről" van szó, ezért a Cap Pastilla magasságában fekvő lelőhelyet egyelőre lezárták és éjjel-nappal őrzik.

    

Bár az ókori hajó nem süllyedt mélyre, csak most találtak rá, mert eddig homok borította a tengerfenéken. A víz hullámzása hordhatta el a homokot, amelynek eredményeként láthatóvá váltak a maradványok.

    

A becsületes megtaláló azt mondta, hogy amikor először meglátta az amforafogantyúkat és -nyakakat, azt hitte, hogy már ismert és lajstromba vett leletekről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!