Több mint 5000 négyzetméteres

2021.06.11. 15:46

Megnyílt az Ellipsum élmény- és strandfürdő Miskolcon (videó)

Miskolctapolcán pénteken hivatalosan megnyílt az Ellipsum élmény- és strandfürdő, ezzel lezárult a „Miskolctapolcai strandfürdő és környezetének fejlesztése” elnevezésű projekt 12,7 milliárd forintos vissza nem térítendő, százszázalékos kormányzati támogatással megvalósult második üteme – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Varga Judit igazságügyi miniszter és Veres Pál polgármester (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a miskolctapolcai Ellipsum élmény- és strandfürdő avatásán 2021. június 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A beruházással egy új, évszaktól függetlenül használható fürdőkomplexum jött létre, ahol több mint 5000 négyzetméternyi alapterületen három tematikus fürdőcsarnok, hat beltéri és két kültéri medence, három óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja ki a fürdőzőket.

Az Ellipsum élmény- és strandfürdő legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú virtuális valóság csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé – írták a közleményben.

A fejlesztésnek köszönhetően nyolcvan új munkahely jött létre a városban, szakmai becslések szerint évi csaknem 151 ezer látogatót fogadhat a létesítmény.

Borítókép: Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Varga Judit igazságügyi miniszter és Veres Pál polgármester (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a miskolctapolcai Ellipsum élmény- és strandfürdő avatásán 2021. június 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!