kutatás

2021.04.25. 10:54

A klímaváltozás miatt aggódnak leginkább az európai fiatalok

A 23 európai országban több mint 22 ezer fiatal körében készített kutatásban a válaszadók mintegy fele azt mondta, hogy a globális felmelegedést tartják az emberiség legsúlyosabb problémájának.

Forrás: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Az európai fiatalokat a klímaváltozás aggasztja leginkább még a koronavírus-világjárvány ellenére is – derült ki az Ipsos felméréséből.

Aggodalmaik második helyére 44 százalékuk a környezetkárosítást sorolta, 36-36 százalékuk a fertőző betegségeket és szegénységet nevezte súlyos problémának. A válaszadókat arra kérték, hogy a három legégetőbb problémát sorolják fel.

A felmérést az Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB) rendelte meg, online készítette az Ipsos tavaly októberben és novemberben. A 15-35 éves korosztályban tízből több mint nyolcan nagyon vagy igen nagyon aggódnak a klímaváltozás miatt. Csak a megkérdezettek 3 százaléka mondta, hogy egyáltalán nem aggódik és nyolc százalék azt válaszolta, hogy nem hisz a klímaváltozásban.

A dél-európai fiatalokat jóval inkább aggasztja a klímaváltozás, mint a kontinensen máshol élő társaikat, a spanyolok 71, a portugálok 63 százaléka mondta, hogy nagyon aggódik, szemben a litván fiatalok 23 százalékával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában