Járvány

2021.03.11. 11:09

Kétszer annyian kérnek segítséget az Ökumenikus Segélyszervezettől

Sokan élelmiszert, fertőtlenítő szereket, maszkokat szeretnének, de kérnek támogatást az online oktatás otthoni biztosításához is.

Fotós: Koszticsák Szilárd

Kétszer annyi kérés érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjába az elmúlt egy évben, mint az azt megelőző hasonló időszakban.

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy sokan élelmiszert, fertőtlenítő szereket és a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges felszereléseket, például maszkot kérnek, de sok megkeresésben az online oktatás otthoni biztosításához kérnek támogatást, többi között a digitális eszközök vagy az internetkapcsolat hiánya miatt.

A segélyszervezethez fordulók közül sokaknak elfogytak a tartalékai, azt jelzik, hogy nem tudják fizetni a lakbért és a rezsit, mivel a járvány alatt megszűnt vagy jelentősen csökkent a bevételük – írták a közleményben Gáncs Kristófot, a szervezet kommunikációs igazgatóját idézve.

Ismertették, hogy a járvány miatt a családok és gyerekek felzárkózását segítő közösségi programokat a nappali ellátást nyújtó intézményben több esetben felfüggesztették vagy kisebb csoportokra osztva történnek, illetve online tartják meg. A szociális szolgáltatások egy részénél a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig „kontakt” nélkül történnek.

A szervezet által működtetett családok átmeneti otthonaiban a higiénés körülmények biztosítása mellett az intézmények munkatársai a járványhelyzet miatt otthon maradni kényszerülő gyermekek ellátásában és korrepetálásában is segítik a családokat. A hajléktalanokat segítő központok pedig teljes kapacitással folyamatosan működnek – tudatták.

A segélyszervezet rászorulókat segítő munkáját a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon, illetve átutalással a 11705008-20464565 számlaszámon, „koronavírus” megjelöléssel lehet segíteni – olvasható a közleményben.

Borítókép: Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa adomány ad át Villás Katalin családjának a segélyszervezet adventi adománygyűjtését elindító rendezvénye után Budapesten 2020. november 29-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!