Méregtelenítés

2021.02.17. 15:05

Felgyorsíthatják a fogyást ezek a gyógyteák

Csalán, gyömbér, borsmenta – ha még nem ismered ezeket a gyógynövényeket, itt az ideje változtatni a szokásokon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Csalán, a régi ismerős

Hagyományos gyógynövényünk a csalán, csodás erejét mégsem használjuk ki eléggé. Pedig hűvösebb időben mindenképpen érdemes lenne rendszeresen fogyasztanunk, mert remekül véd a légúti megbetegedésektől, és az immunrendszert is erősíthetjük vele. Ráadásul a benne található hangulatjavító szerotonin még a téli depressziótól is megóvja az idegrendszert. És ami a legfontosabb: remek méregtelenítő és zsíroldó is egyben. Legyünk óvatosnak! Vízhajtó hatása miatt nem tanácsos napi két bögrénél többet fogyasztani belőle – írja a dietaesfitnesz.hu.

Elkészítése: 1-2 evőkanál szárított csalánlevelet forrázzuk le, majd 15 percig hagyjuk állni, s végül szűrjük le.

Gyömbér és citrom: tökéletes páros

Ez az erőteljes illatú gyökér, amit ma már szinte minden boltban frissen beszerezhetünk, az egyik leghatékonyabb anyagcsere gyorsító. Intenzív íz-világú, illatos teája javítja a veseműködést, és pillanatok alatt elűzi testünkből a feleslegesen felhalmozott vizet. A citromban lévő C-vitamin pedig fokozza a pajzsmirigyhormon működését, ami a gyorsabb zsírégetéshez nélkülözhetetlen.

A gyömbértea a meghűléses megbetegedések egyik legjobb természetes ellenszere.

Elkészítése: Tisztítsunk meg egy 10 cm-es gyömbért, reszeljük le, majd főzzük 10-15 percig 2 liter vízben. Ha kihűlt tegyük hozzá egy kifacsart citrom levét.

Borsmenta: igazi varázsital

A borsmenta tea valóságos csodaként hat a szervezetünkre, megszünteti a nassolási vágyat, méregtelenít, remek görcsoldó, és megnyugtatja a háborgó gyomrot. Illóolaja jótékonyan hat az epeműködésre is. Ráadásul naponta akár 4 csészényit is megihatunk belőle.

Elkészítése: Forrázzunk le 1 teáskanál szárított borsmenta-levelet, hagyjuk nyolc percig állni. De akár otthon az ablakban egy cserében is tarthatunk gyökereset belőle, mert a friss borsmentateánál üdítőbb ital nincs!

A gyógyteák akkor vezetnek sikeres fogyáshoz, ha közben arra is ügyelünk, hogy alacsony kalóriatartalmú ételeket együnk.

Lehetőleg naponta ötször étkezzünk, mindig kisebb adagokat. Reggelire, ebédre, és ha lehet az uzsonna mellé is igyunk a zsírégető teákból két-két decit.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!