Ország-világ

2021.01.31. 19:33

Több megyére ismét figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt

Helyenként pár tizedmilliméternyi, néhol 1 milliméter feletti mennyiség is összegyűlhet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ónos eső veszélye miatt több megyére ismét figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este.

Veszélyjelzésük szerint Békés és Csongrád-Csanád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ezekben tartós (többórás) ónos esőre kell számítani. Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt.

A meteorológiai szolgálat azt írta: helyenként pár tizedmilliméternyi, néhol 1 milliméter feletti mennyiség is összegyűlhet. A csapadék halmazállapota hétfő délelőtt ezeken a tájakon is fokozatosan havas esőbe, majd hóba vált át, de legfeljebb maximum 2 centiméternyi friss hó hullhat.

Hétfő délutántól csökken a csapadék valószínűsége – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint hétfőn a leghidegebb órákban többnyire mínusz 7 és 0 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a kevésbé felhős, hóval borított, szélvédett tájakon akár mínusz 12 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 0 és plusz 5 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!