Ételízesítő

2020.10.23. 11:46

Mutatjuk, melyik sót, mire használhatja

Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. Mit jó megvenni, és melyik fajtát mihez használjuk? Ebben segít eligazodni a Vasárnap Reggel legutóbbi számában megjelent cikk.

Forrás: Shutterstock

Konyhasó a mindennapokra

Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tároljuk, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.

Tengeri só sütéshez

A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.

Fokhagymás fűszersó húsokhoz

E keverékben a só és a fokhagyma mellett még zeller, vöröshagyma és zöld fűszerek is találhatók. Húshoz, halhoz, párolt zöldséghez és salátához illik. Fokhagymás vajkrém készítésére is tökéletes.

Magyaros fűszerkeverék házias ételekhez

Legyen akár (szalonnás) sült burgonya, pecsenyehús vagy gulyásleves, a magyaros fűszerkeverék mindegyikhez jó választás. A só mellett fő összetevői a paprika, a bors, a vörös- és fokhagyma. Csípős változatban is kapható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!