fitten

2020.09.11. 14:49

Nem mindegyik fogyaszt, de biztosan egészséges a saláta

A hozzávaló zöldségek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, de ha valaki kifejezetten fogyni szeretne, jó ha tisztában van a tápértékekkel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: RossHelen

Akár fogyókúrázik, akár nem, fontos, hogy minél több friss idényzöldségből készítse el az ételeit. A négy legnépszerűbb salátafélét kielemezve segít a Vasárnap Reggel egészségessé tenni a napjait.

Görög saláta

A paradicsom, az uborka, a hagyma és a paprika gondoskodik a vitaminokról, a feta sajtban kalcium és fehérje, az olajbogyóban és az olívaolajban értékes zsírsavak vannak. Egy adag kb. 430 kcal-t tartalmaz, vagyis inkább főételnek számít.

Nizzai saláta

A szardella és a tonhal kitűnő forrásai az omega-3 zsírsavaknak, a főtt tojás laktat, a zöldségekben pedig számos egészséges növényi anyag található. Sokan zöldbabot is tesznek bele, ez ásványi anyagai révén erősíti az idegeket. Mintegy 300 kcal-t tartalmaz adagonként, így a diétázók számára inkább főételként ajánlott.

Cézársaláta

A fokhagyma jót tesz az érrendszernek, a parmezán pedig kalciumtartalma révén a csontoknak. Az alapját adó saláta szintén egészséges. Klasszikus öntete azonban majonézszerű, a kenyérkockákat pedig zsiradékon sütik meg, amitől kalóriadús ételnek számít.

Vegyes saláta szárnyashússal

A sovány szárnyashús remek fehérjeforrás, a salátákból és színes zöldségfélékből álló keverék pedig egyébként is egészséges. Zsírtartalma az öntettől függ.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!