Járvány

2020.04.11. 12:00

Így szavalják az idősek Juhász Gyula Húsvétra című versét (videó)

Varga Mihály pénzügyminiszter szombaton arra kért mindenkit, hogy húsvét ünnepén tudassa idős szeretteivel, nincsenek egyedül és szeretnék, ha minél hamarabb, minél gyorsabban találkozhatnának velük. A Facebook-oldalán közzétett videóban idős emberek előadásában elhangzik Juhász Gyula Húsvétra című verse is.

Forrás: Facebook

A miniszter a felvételen úgy fogalmazott, „húsvét ünnepét idén másképp kényszerülünk megélni: csendesen, idősebb szeretteink távollétében”.

„Fontos, hogy tudassuk velük, ilyenkor is gondolunk rájuk, de igyekezzünk betartani azokat az előírásokat, amelyek őket védik”

- hangsúlyozta.

Varga Mihály emlékeztetett, hogy április 11., húsvét nagyszombatja egyben a magyar költészet napja is. A Fidesz országgyűlési képviselője köszönetet mondott választókerülete szépkorú polgárainak, a „budai oldal hűséges lakóinak”, II. és III. kerületieknek, hogy – a járvány elleni védekezés szabályait betartva – vállalták Juhász Gyula Húsvétra című verse egy-egy részletének elmondását a felvételen.

A miniszter üzenete végén áldott húsvéti ünnepeket kívánt minden magyarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában