Hasznos tanácsok

2020.01.08. 13:57

Ezért tegyen családi fotót a pénztárcájába

Nagyobb biztonságban vannak az értékei, ha nem duzzad a bukszája.

Furcsán hangzik, de igaz: minél laposabb a tárcája, annál nagyobb biztonságban vannak az értékei, és annál kisebb kár éri, ha esetleg elhagyja. Nem beszélve arról, hogy maga a buksza sem megy olyan hamar tönkre, ha nem tömi tele felesleges dolgokkal – olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Bankkártya, pénz

Nálunk is egyre elterjedtebb az a módszer, hogy az ember csak annyi pénzt tart magánál, amennyit nem sajnál elveszíteni. Ez nyilván nem egy általános szabály, hiszen helyzetfüggő, kinek mennyi készpénzre van szüksége. Ám tény, hogy ha állandóan rohan, kapkod, szanaszéjjel hagyja mindenét, akkor nem célszerű sok pénzt magánál hordania. A nagyobb kiadások rendezésére tökéletesen megfelel a bankkártya.

Jegyzetek

A kódokat, jelszavakat sokan felírják egy papírra, és mindig maguknál hordják. Mivel manapság számtalan jelszót kell megjegyezni, ez praktikus megoldásnak tűnhet, ám ha ellopják a táskáját, komoly kár érheti. Éppen ezért a jelszavakat, PIN-kódokat tartalmazó cetliket otthon vegye ki a tárcájából, és inkább csak egy kártyát vigyen magával, amelynek fejben tartja a kódját.

Csekkek, számlák

Probléma, panasz esetén jó, ha a keze ügyében van a fizetési bizonylat, ám a csekkek, számlák, nyugták tárolására nem a pénztárca a legjobb hely. Vegye ki belőle, és gyűjtse őket otthon egy borítékban, mappában!

Vészhelyzet

Most, hogy már elég helye van a tárcában, és kikerültek onnan a felesleges kacatok, tanácsos egy olyan cédulát beletennie, amelyen a vészhelyzet esetére felírt adatok vannak. Például a lakcím, családtagok telefonszáma, az allergiák, a vércsoportja vagy, mondjuk, az esetleges terhesség ténye. És ha még marad hely benne, akkor tegyen bele egy családi fotót vagy egy fényképet a gyerekekről, kutyáról, macskáról... Kimutatások szerint ugyanis az elveszett pénztárca előbb kerül vissza jogos tulajdonosához, ha ilyen fotók vannak benne.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!