segítség

2019.12.17. 13:14

Kézműves termékekkel is készült karácsonyra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A hibiszkusz tea, a különleges és hagyományos ízesítésű szószok vagy lekvárok értékesítése a jótékonysági szervezet pátyi és gyulaji műhelyeiben dolgozó sérült, illetve szociálisan rászoruló munkavállalóknak jelent megélhetést.

Forrás: Shutterstock

Az év végi ünnepekhez is jól illő kézműves élelmiszertermékek között egzotikus kombinációjú narancsos cékla-, mazsolás alma- és szilvás hagymacsatnit, különleges ízesítésű – babos, bazsalikomos, csilis és zöldséges – paradicsomszószokat kínálnak.

spar.hu

Olyan, hagyományosabb ízű vagy fűszerezésű készítmények szintén megtalálhatóak, mint a háromféle – szilva, meggy és sárgabarack – lekvár, a kétféle – levendula és meggy – szörp és a vegyes savanyúság. A vásárlók a máltai manufaktúra szálas hibiszkusz teáját is megkóstolhatják.

Az élelmiszereket az egyedi csomagolás mellett a Máltai Jótékonysági Termék logójával látják el. A címke arra utal, hogy a vásárlók választásukkal a szervezet munkatársainak a foglalkoztatását segítik, hiszen az értékesítésből származó bevételt a munkahelyek közvetlen fenntartási költségeire forgatják vissza. A termékek magas minőséget képviselnek, a logón kívül semmi nem utal arra, hogy olyan üzemekben készültek, ahol szinte kizárólag megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő, vagy a társadalom peremére szorult emberek dolgoznak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjaiban következetesen arra törekszik, hogy a dolgozók valódi értékeket állítsanak elő

– mondta el Romhányi Tamás kommunikációs vezető.

A karitatív szervezet munkahelyteremtő programjai több településen működnek.

A hibiszkusz teát például az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő munkatársakat foglalkoztató pátyi műhelyben csomagolják. Az üveges termékeket a gyulaji Jovánczai Hétpecsétes márkajelű kézművestermék-készítő kisüzem szállítja.

A Szeretetszolgálat Jelenlét programja helyben segít a közösség megerősítésével újjáépíteni a szociális és egészségügyi ellátást, az oktatási tevékenységet és az intézmények működését. Ennek a folyamatnak egyre lényegesebb eleme a közösségi alapokon álló, a helyieket szolgáló gazdasági aktivitás kialakítása és működtetése. A Tolna megyei faluban működő Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet növénytartósítója mintegy húsz főnek ad munkát, a Pest megyei településen létesített Gondviselés Háza pedig a Teaműhely mellett helyet biztosít a munkaerő-piacon nehezen érvényesülő embereket segítő Kerámia Műhelynek és a Kreatív Műhelynek is.

A vásárlók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat termékeit tartalmazó – a kézműves mesterek áruspolcait idéző, figyelemfelkeltő – fából készített kínálóbútorokat 15 budapesti és vidéki INTERSPAR hipermarket, valamint 5 budapesti SPAR szupermarket áruházban találják meg.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!