ötszáz család

2019.12.11. 11:50

Két hétvége alatt tizenegy tonna tartós élelmiszert gyűjtött a NOE

Az adományok a családoknak egyfelől anyagi segítséget jelentenek, de üzenetük is van, az, hogy a kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb családok nem maradnak egyedül, mindig számíthatnak segítségre – mondta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

Csévharaszt, 2016. december 20. Egy kisfiú az ajándékát nézi a karácsonyi ünnepségen a Pest megyei Csévharaszton a római katolikus plébánia közösségi termében 2016. december 19-én. A plébánia a környék településeiről közel száz rászoruló család gyermekeit látja vendégül és ajándékozza meg. Az ételt és az ajándékokat felajánlásokból készítette az egyház közössége. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Két novemberi hétvégén tizenegy és fél tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) országszerte – jelentette be a szervezet elnöke Kiskunhalason.

Kardosné Gyurkó Katalin a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű országos adománygyűjtő akció záró sajtótájékoztatóján elmondta: november 8. és 10. valamint november 15. és 17. között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének 23 helyi szervezete 23 élelmiszerüzletben gyűjtötte a felajánlásokat, amelyekből országosan 500 családot támogathatnak.

Kiemelte: ötödik alkalommal meghirdetett akciójuk során megtapasztalhatták, hogy az emberek szívesen adakoznak és állnak a jó ügyek mellé.

A NOE elnöke szerint jó érzés, hogy az egyesület fiatal tagjai önkéntes tevékenységükkel ismét megtapasztalhatták, milyen fontos a jó cselekedet.

Kardosné Gyurkó Katalin hangsúlyozta: az adományok a családoknak egyfelől anyagi segítséget jelentenek, de üzenetük is van, az, hogy a kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb családok nem maradnak egyedül, mindig számíthatnak segítségre.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta: egyéb támogatásaiknak köszönhetően szervezetük összességében több mint kétezer családnak tud segítséget nyújtani az adventi időszakban.

Az adománygyűjtő kezdeményezés záró sajtótájékoztatójának végén a hatvan tagot számláló Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesületének néhány rászoruló kiskunhalasi családja már át is vehette a felajánlásokból kialakított ajándékcsomagokat.

Borítókép: Illusztráció/Egy kisfiú az ajándékát nézi a karácsonyi ünnepségen a Pest megyei Csévharaszton a római katolikus plébánia közösségi termében 2016. december 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!