Életstílus

2018.10.16. 21:32

Társkereső-alkalmazás készült Trump fiatal támogatói számára

Az applikációt hétfőn dobták piacra és rögtön aznap ki is szivárogtak véletlenül a felhasználók adatai.

A Donald Trump amerikai elnököt támogató egyedülálló fiatalok számára készített alkalmazást egy amerikai cég, amely hétfőn dobta piacra a társkereső applikációt és rögtön aznap ki is szivárogtatta véletlenül a felhasználók adatait.


Készítője szerint a DonaldDaters nevű alkalmazás "az Egyesült Államokban élő, egyedülálló fiatalok közössége, amely összeköt szerelmeseket, barátokat és Trump támogatóit egyaránt".


"A Trumpot támogató fiatalok egy jelentős része számára a liberálisok intoleranciája szinte lehetetlenné teszi a randizást" - húzta alá közleményében Emily Moreno, a cég vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az elnök támogatása mostanra kizáró okká vált a párkeresésben. "Ezért hoztuk létre ezt az új platformot a Trumpot támogatók számára, hogy az emberek félelem nélkül beszélhessenek a politikai nézeteikről" - fűzte hozzá.


Trump megválasztása óta egyre erősebb a politikai szembenállás konzervatívok és liberálisok között, aminek hatására a konzervatív fiatalok egyre nehezebben találnak párt maguknak a nagyvárosi régiókban, amelyek általában a liberális politika irányába hajlanak. A republikánusok gyakorta panaszkodnak arról, hogy gúny és sértegetés áldozatává válnak, miután a randipartnerük számára világossá válik a politikai hovatartozásuk.


A TechCrunch nevű technológiai hírportál szerint a DonaldDaters applikációnak már az első napon több mint 1600 felhasználója volt.


Az oldal egy francia biztonsági szakember révén jutott hozzá ehhez az információhoz, akinek az applikáció "kiskapuit" kihasználva sikerült hozzáférnie a felhasználók adataihoz, beleértve a nevüket, profilképüket, az általuk használt készülék típusát, a magánlevelezésüket és a profiljuk megváltoztatásához szükséges információkat.


A TechCrunch szerint az adatokhoz való hozzáférést megszüntették, miután kapcsolatba léptek az alkalmazás készítőjével.


A DonaldDaters honlapja "a személyes adatok védelmét" ígéri a felhasználóknak.


Jelenleg egy Trump-ellenes társkereső oldal is elérhető az interneten: a nevertrump.dating azoknak szeretne segíteni a párkeresésben, akik ellenzik Donald Trump politikáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!