Életstílus

2018.06.04. 17:18

Új cipőt kapott a világ legnagyobb lábú embere

Jeison Rodríguez első ízben hagyta el hazáját, hogy személyesen vegye át hétfőn az új lábbelit Németországban.

Új, 68-as méretű cipőt kapott Németországban a venezuelai Jeison Rodríguez, akinek mindenki másnál nagyobb lába van a Guinness Rekordok Könyve szerint.


A 22 éves férfit már öt éve látja el extra méretű lábbelivel az észak-rajna-vesztfáliai Wessels cipészműhely.

 

Fotó: Bernd Thissen/dpaRodríguez első ízben hagyta el hazáját, hogy személyesen vegye át hétfőn az új lábbelit Németországban. A holland határ melletti Vredenben azt mondta, nagyon hálás azért, hogy Európába utazhatott, ahonnét egyszerre négy pár cipővel térhet haza.


A Guinness Rekordok Könyve hétfőn erősítette meg, hogy 40,55 centiméteres bal és 40,57 centiméteres jobb lábával továbbra is a venezuelai Maracayban élő Jeison Rodríguez a világ legnagyobb lábú embere.

 

Fotó: Bernd Thissen/dpaA férfi az akromegália, más néven gigantizmus nevű betegségben szenved: az agyalapi mirigyében lévő daganat miatt lába és keze aránytalanul nagyra nőtt. Öt éve a vredeni cipész még 66-os méretű cipőket vitt neki Venezuelába.

 

Fotó: Bernd Thissen/dpa


A 68 éves Georg Wessels családi műhelye évtizedek óta látja el speciális lábbelivel a világ óriásnövésű embereit, jelentősen hozzásegítve őket ahhoz, hogy elfogadják önmagukat és az átlagemberek közé merészkedjenek.


Három éve a világ három legmagasabb embere, köztük a 2,51 méteres török Sultan Kösen kapott tőle új, méretre szabott cipőt.


Az óriások cipőjének két egymással ellentétes célnak kell megfelelnie: egyszerre kell az átlagosnál puhábbnak lennie, ugyanakkor az átlagosnál stabilabbnak és strapabíróbbnak is, hogy elbírja az extra terhelést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!