Életstílus

2018.05.18. 09:53

Majka a bibliából olvas fel a fiának

Esténként gyerekeknek írt bibliát olvas fel Majoros Péter a nagyobbik fiának, a hétéves Mariánnak. A rapper szerint hinni valamiben a legszebb dolog a világon.

Sokakat meglep, hogy a sokszor „mosdatlan szájú" rapper a civil életében mennyire példamutató családi életet él - írja a borsonline.hu. Sehol egy kocsmai verekedés, örömlányok futtatása, bűnügyek (az amerikai rapperek között nem ritka az ilyesmi), helyette a kedvesével, Dundikával két fiút nevelnek, mindezt kellő távolságra a reflektorfénytől. Ennél is meglepőbb, hogy van az életükben egy érdekes rituálé: a családfő esténként bibliát olvas a nagyobbik fiának, Mariánnak.


– Ez a könyv gyerekeknek írt biblia, az ő szintjükön magyarázza el az ősi történetet – mondja a Borsnak Majka, akitől persze rögtön megkérdeztük, hogy ő mennyire ájtatos hívő? – Semennyire! – jön a gyors és határozott válasz a TV2 műsorvezetőjétől.


– A vallás háborúkat szít, embereket hergel egymás ellen, konfliktust generál. Nem vagyok vallásos. Ellenben úgy gondolom, hogy a hit, az nagyon fontos és szép dolog. Hinni kell valamiben, a fiaimnak is ezt tanítom. Ezért olvasok nekik. Ez a gyerekbiblia olyan olvasmány, mint Móricz, Légy jó mindhalálig című regénye. Tökéletesen ábrázolt emberi jellemekkel ismerkedik meg az olvasó. Szeretném, ha a fiaim képesek lennének különbséget tenni jó és rossz között és, hogy legyen egy saját értékrendjük, amelyhez a későbbiekben majd ragaszkodnak.

Borsonline.hu

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában