Életstílus

2017.12.14. 18:17

Luxuskórházban gyógyulhatnak a tevék Dubaiban

A múlt héten megnyílt kórház, amelynek személyzetét a világ minden tájáról érkezett állatorvosok alkotják, egyidejűleg 20 teve ápolására alkalmas.

A világ első tevekórháza nyitotta meg a kapuit Dubajban: a 10,9 millió dollárból (2,9 milliárd forintból) megvalósult intézményben a legkorszerűbb orvosi eszközök várják a púpos patásokat.


A tevék fontos részét képezik az Arab-félszigeten fekvő állam örökségének. A helyiek kedvelt szórakozásai közé tartoznak a tevefutamok és teveszépségversenyek. A helyi aukciókon pedig olykor több millió dollárért kel el egy-egy példány.


Mohamed Al Bulosi, a dubaji tevekórház igazgatója szerint a világon egyedülállónak számító intézmény célja részben ennek az örökségnek a megőrzése.

Hozzátette: "gondoskodnunk kell a tevékről, ami nem csupán azt jelenti, hogy tenyésztjük és neveljük őket, hanem azt is, hogy képesek vagyunk orvosi ellátást biztosítani a számukra".


A múlt héten megnyílt kórház, amelynek személyzetét a világ minden tájáról érkezett állatorvosok alkotják, egyidejűleg 20 teve ápolására alkalmas. Az intézményhez egy kicsi versenypálya is tartozik, ahol az állatok erőre kaphatnak a beavatkozásokat követően.

 

Kép forrása: saffarinidxb.comA kórházat a lovak gyógyításánál használt eszközök alapján készített műszerekkel szerelték fel. Egy műtét ára 1000 dollárnál, egy röntgen vagy egy ultrahangos vizsgálat ára 110 dollárnál kezdődik.


A kórház céljai között szerepel az is, hogy hozzájáruljon a tevék gyógyításának fejlődéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!