Életstílus

2017.12.20. 08:00

Epres Panninak így sikerült úrrá lennie a konyhai kihívásokon

A sikeres modell - mára feleség és kétgyermekes anyuka - nekünk elmesélte azt is, hogy sikerült úrrá lennie a konyhai kihívásokon.

1. Milyen gyakran főz csak saját maga, a család vagy a barátok örömére?

Egy héten körülbelül négyszer főzök, a gyerekek egyre jobban igénylik, hogy este vacsorára is legyen valami meleg étel az asztalon. Mindig igyekszem nagyobb adagokat készíteni, hogy maradjon még másnapra is.


2. Van kedvenc alapanyaga? Mi az?

A fehér húsokat, azon belül is a csirkehúst preferálja a családom, legtöbbször ebbőlkészítek valami finomat.


3. Melyik az, amivel soha nem lenne hajlandó dolgozni? Miért?

A nyúlhús, abban valahogy nem bízom, valamint a belsőségeket, például a szívet sem használom fel sosem. Szeretek persze kísérletezgetni olykor, de nem ilyen irányban. Illetve nálunk nincs otthon fokhagyma (vöröshagyma se nagyon). A férjem ki nem állhatja a szagát, ezért teljesen leszoktunk róla.


4. Ha választhatna, kivel készíttetné el magának a tökéletes reggelit?

Wossala Rozinával. Nagy rajongója vagyok.


5. Mi lenne a tálcán?

Tükörtojás, sajt, zöldségek. Délelőtt egyébként én sosem eszek, – kivétel, ha éppen szállodában vagyunk, de akkor is csak egy joghurtot zabpehellyel –, mert egyszerűen nem kívánom. Valószínű, ez a modelléletemből maradt meg. Ott annyira rendszertelenül jut az ember ételhez, hogy inkább le is szokik róla. Csak a jól beváltkávé az, ami nélkül nem indulhat a nap. 


6. Mióta tud főzni?

26–28 évesen költöztem Olaszországba és ekkor tanultam meg főzni leginkább a férjem, Benedek Tibor miatt. Modellként egyébként akkoriban semmi rendszer nem volt az étkezésemben, összevissza ettem, amikor épp tudtam, ugyanis az időbeosztásom miatt csak így működött. Ráadásul erősen szabályozták azt is, hogy miket ehettem.


7. Milyen típusú ételeket fogyaszt a legszívesebben?

Ahogy már említettem, szeretem a húsokat, de főként fehér húsokat, csirkét fogyasztok. Mellé szeretem a zöldségköreteket és igyekszem kerülni a lisztes dolgokat.


8. Fontosnak tartja az egészségtudatos táplálkozást?

Nagyon fontosnak tartom, és amit csak tudok, megteszek, hogy eszerint éljek a családommal együtt.

 


9. Mit tesz ennek érdekében?

A családdal csak tiszta sót használunk a főzéskor, nincs a háztartásunkban fehér cukor és fehér liszt, valamint tejet sem iszunk. 


10. Mi volt a legemlékezetesebb konyhai baki, amit nem szeretne megismételni?

A korai muffinjaim emlékezetesek. Az első öt adag katasztrofálisan sikerült: vagy leégett, vagy nem sült át, vagy kőkemény lett, vagy egyszerűen rossz. Tibor pedig hősiesen megette mindet. Azóta is ezen nevetünk.


11. Melyik konyhai eszközt tartja valóban nélkülözhetetlennek?

A kézi habverőt. Ha ez nincs, akkor az nagyon meg tudja nehezíteni az életet, ugyanis mindenhez használom: süteményekhez, krémlevesekhez, rántottához. Pillanatok alatt össze tudom vele dolgozni a krémet, fel tudom verni a tojáshabot, enélkül biztos, nem tudnék a konyhában létezni.


12. Mi az, amit soha nem használna?

Fokhagymanyomót, mivel sosincs nálunk otthon fokhagyma, így érthető okokból ezt sem tartunk a háztartásunkban. 


13. Milyen az ön számára az ideális konyha?

Van sziget a közepén, nagy pulttal, amire mindent ki tudunk pakolni, és még fel is lehet rá pattanni.


+1: Mi a kedvenc étele?

A téliszalámiért élek-halok, valamint nagy kedvenc a gulyásleves és a túrógombóc. Éttermekben mindig gulyáslevest eszem. Anyukám pedig elkészíti a túrógombócot nekem, mivel a család nem szereti, ezért én nem is csinálok otthon, csak anyukámnál eszem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!