Életstílus

2017.12.31. 15:05

Arany balladáiból csinálnak show-t a magyar színházban

A színház társulata látványos, rockos, táncos és animációs színházi előadásra készül Arany János verseiből.

A képmutogató címmel készül költői show Arany János balladáira a Magyar Színházban; a zenés, táncos játékot Lengyel Ferenc rendezésében január 10-én mutatják be.


Az előadás célja Arany János költői és emberi világának megmutatása, amelyben a családi, a politikai és a történelmi tragédiák egymásba fonódnak - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

    

Mint írják, a hosszú életű költőnek lehetősége van megélni a forradalmi lelkesedést és idővel a rezignált cinizmust. "Hosszú az út a nagyszalontai tanítóságtól a Tudományos Akadémia elnökének posztjáig és ebben a hosszú életben, sokat lehetett fájni, szenvedni, kompromisszumokat kötni és az élet vége felé visszanézve leltárt készíteni" - áll az előadás ismertetőjében.

 

Kép forrása: pestimagyarszinhaz.hu

Kép forrása: pestimagyarszinhaz.hu

   

Mint fogalmaznak, az Arany János balladáiból összeállított este alkalom egy invenciózus, minden ízében mai előadásra, amelyben egyaránt szerephez jutnak a színészek, a táncosok, a rockzene, az animáció, a kép, a látvány és a számítógépes technika.

    

"A versek ismerős sorai már-már slágerek - ez az alap, erre épít az alkotók fantáziája és arra, hogy Arany János bár betöltötte a 200. életévét nem szűnt meg látni minket és írni rólunk" - hangsúlyozzák, hozzátéve, hogy a Magyar Színház a 21. század eszközeivel segíti a 200 éves kortárs költő mondanivalóját megértetni a mai nézőkkel.

    

Az előadás látványvilágát interaktív vetített háttér biztosítja, amelynek elemei között Arany János aláírása, fasor és még számos más animált kép is megtalálható.

    

Az Arany Jánost játszó Szatmári Attila mellett az előadásban Hámori Ildikó, Kovács Zsuzsanna, Pataki Szilvia, Szűcs Sándor, Ágoston Péter, Gémes Antos, Fülöp Dorina, valamint a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei szerepelnek.

Az előadás díszlet- és a jelmeztervezője Kovács Yvette Alida, a zene Vecsei László munkája.

A produkció szerkesztő-forgatókönyvírója Lengyel Ferenc.


Az olvasópróbán készült felvételeket itt tudja megnézni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!