Életstílus

2017.10.08. 08:31

Egy hónapról, 30 percre rövidíti a katasztrófa utáni kárfelmérést a magyar szoftver

Magyar fejlesztésű szoftvert használnak a Harvey hurrikán okozta károk felmérésénél Texasban.

A DOTO System nevű új, komplex programcsomag a utáni kárfelmérést és a helyreállítás tervezési folyamatát rövidíti meg: a korábban szokásos 36-60 napról akár 30 percre, vagy még kevesebbre.


Az okostelefonon és táblagépeken is futó alkalmazás segítségével egy-egy kárhelyszínt, súlyosságától függően, 15-20 perc alatt fel lehet mérni, és a program automatikus jelentést generál az észak-karolinai baptista missziós szervezet szövetségi katasztrófa-elhárítási koordinátorához, valamint a biztosítókhoz.

Ezzel jelentősen csökken az adminisztráció elvégzéséhez szükséges idő is.


A szoftver segítségével pontosan dokumentálható az elvégzett munka is.


A magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársai már több hete dolgoznak az észak-karolinai baptistákkal Neverland és Port Arthur településeken, kétszáznyolcvan súlyosan sérült ház javításában segédkezve.

A fejlesztés arra is alkalmas, hogy az önkéntes segítőket oda irányítsa, ahol valóban szükség van rájuk.


Galambos László ötletgazda, a fejlesztőcég tulajdonosa az MTI kérdésére elmondta: a szoftvert több mint ötven magyar programozó készítette el nyolc hónap alatt, és az első "éles bevetésen" Texasban zökkenőmentesen üzemelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!